James Suter / Black Bean Productions / WWF-US
22 februari 2019

Hervatting olifantenjacht in Botswana geen goed plan

In Botswana heeft een overheidscommissie geadviseerd om olifantenjacht weer toe te staan. De legalisering moet nog worden goedgekeurd, maar het Wereld Natuur Fonds en andere natuurorganisaties zien niets in het plan en dringen aan op andere oplossingen.

Botswana grenst aan Namibië, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika en herbergt de grootste olifantenpopulatie van Afrika. Hun aantal werd in 2015 geschat tussen de 130.000-135.000. Sinds 2014 geldt in Botswana een jachtverbod, maar volgens lokale boeren veroorzaken de olifanten veel overlast door oogsten te vernielen.
 

Gerelateerde artikelen

Geplande dam in Zambiaanse Luangwa-rivier gaat niet door

Hoopvol nieuws uit Zambia: de regering heeft de plannen voor een enorme waterkrachtdam in de Luangwa-rivier stopgezet. Dat is goed voor de natuur én voor de mensen die er leven!
Meer info

Consumenten in China steunen ivoorverbod

Eind deze maand zal er in China een belangrijk verbod ingaan op de binnenlandse handel in ivoor.
Meer info

Aantal gestroopte olifanten daalt in Oost-Afrika

Stroperij in landen als Tanzania en Oeganda neemt af en het aantal olifanten in zuidelijke en oostelijke Afrikaanse landen klimt gelukkig weer langzaam omhoog. Uit nieuwe rapporten van CITES en WWF blijkt de achteruitgang van bosolifanten in Centraal-Afrika dramatisch te zijn.
Meer info

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Nieuws en inspiratie in je mailbox