James Suter / Black Bean Productions / WWF-US
22 februari 2019

Hervatting olifantenjacht in Botswana geen goed plan

In Botswana heeft een overheidscommissie geadviseerd om olifantenjacht weer toe te staan. De legalisering moet nog worden goedgekeurd, maar het Wereld Natuur Fonds en andere natuurorganisaties zien niets in het plan en dringen aan op andere oplossingen.

Botswana grenst aan Namibië, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika en herbergt de grootste olifantenpopulatie van Afrika. Hun aantal werd in 2015 geschat tussen de 130.000-135.000. Sinds 2014 geldt in Botswana een jachtverbod, maar volgens lokale boeren veroorzaken de olifanten veel overlast door oogsten te vernielen.
 

Gerelateerde artikelen

KAZA secretariat

Aantal Afrikaanse savanneolifanten in natuurgebied KAZA toegenomen

In Livingstone, Zambia, zijn vandaag de resultaten bekend gemaakt van de KAZA Elephant Survey, een telling van de olifanten in ’s werelds grootste natuurgebied Kavango-Zambezi (KAZA). Naar schatting leven er 227.900 olifanten in KAZA. Dit wijst op een stabiele populatie!
Meer info
Ola Jennersten / WWF-Sweden

Wilde olifanten in Zuidoost-Azië en China hebben dringend bescherming nodig

Vandaag is het Wereld Olifantendag. Natuurbeschermers en olifantenliefhebbers richten dan de aandacht op olifanten, hun kracht en schoonheid, maar ook de problemen waarmee zij te maken hebben en de steun die ze kunnen gebruiken voor hun voortbestaan. Dit jaar zetten wij de schijnwerpers op de wilde olifanten in Azië.
Meer info
Elephant Connection

Grootschalige olifantentelling van start in KAZA

De komende maanden zullen de vele olifanten in het grensoverschrijdende natuurgebied Kavango-Zambezi systematisch worden geteld. Een enorme klus: KAZA is 520.000 km² groot, ruim twee keer de oppervlakte van het Verenigd Koninkrijk.
Meer info

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).