10 juli 2023

WWF-webshop bespaarde CO2 op bestellingen door duurzame fietskoerier

In 2021 startte WWF een samenwerking met het fietskoerierbedrijf Cycloon, om de bestellingen van de webshop duurzamer te laten bezorgen. In zo'n 60 steden in Nederland is het bedrijf actief en het heeft in 2022 meer dan 3500 pakketjes van WWF bezorgd. Hierdoor is 43160 CO2eq bespaard in een jaar tijd! Dat staat gelijk aan 11 uur werken op je laptop.

Hoe werkt het?

De bezorging van jouw WWF-bestelling gaat dus steeds vaker met de fiets. Steeds meer plaatsen in Nederland vallen binnen het bereik van de fietskoeriers. 

De opslag van de WWF-producten is in Apeldoorn. Daar wordt jouw pakket opgehaald door een fietskoerier. Hij brengt het naar de ‘hub’; een fietskoeriersvestiging aan de rand van de stad. Daar worden alle pakketten gesorteerd. 

Moet het pakket naar een andere stad, dan gaat het van de fietskoeriersvestiging met een groengasauto naar het centrale sorteercentrum in Nieuwegein.

Na sortering gaat het met de groengasauto naar de hub in de stad van bezorging.

Daarvandaan wordt het weer met een fietskoerier naar jouw huis gebracht en ontvang jij het pakket. Zo is dat dus al voor bijna vierduizend pakketten gedaan en hebben we met elkaar dus flink wat CO2 bespaard.

Gerelateerde artikelen

Joseph Salumata / Red Cross Zambia

Elke euro die we nu investeren in natuur bespaart 16 euro aan noodhulp later

Door klimaatverandering zijn er meer en intensere natuurrampen. Het Rode Kruis moet steeds vaker en op meer plekken hulp bieden. Maar niet als we de natuur als oplossing omarmen.
Meer info
Roger LeGUEN

6 dieren die last hebben van klimaatverandering

Klimaatverandering is de laatste jaren duidelijk merkbaar. We hebben te maken met meer hittegolven, overstromingen en de zeespiegel stijgt. Ook diersoorten hebben hier last van, de ene meer dan de andere. We zetten 6 dieren voor je op een rijtje die slachtoffer worden van klimaatverandering.
Meer info
Staffan Widstrand / WWF

Wereldwijd akkoord om natuurverlies tegen te gaan: mijlpaal voor mens en natuur

Op de VN-Biodiversiteitsconferentie in Montreal is een historisch akkoord bereikt om het verlies van biodiversiteit een halt toe te roepen en om te buigen in herstel. In 2030 moet de neergaande lijn zijn gestopt en 30 procent van het aardoppervlak een beschermde status hebben. De wereldwijde doelstelling 30x30, 30% in 2030, wordt gezien als het equivalent van de 1,5 graad in het Klimaatakkoord van Parijs.
Meer info

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).