Dolfijnsoorten
Verschillende soorten dolfijnen
Bij een dolfijn denk je waarschijnlijk snel aan een tuimelaar, zoals Flipper. Maar wist je dat er nog andere soorten dolfijnen zijn? Deze hebben allemaal verschillende karakteristieken, bedreigingen en beschermingsmaatregelen. De ene leeft in de rivier, de andere in de oceaan. De ene houdt van warm water, en de andere van koud water. Ontdek hier een aantal andere dolfijnsoorten, de gevaren die zij moeten trotseren om te overleven en wat WWF doet om ze te beschermen.
Resultaten en Updates
De Irrawadddydolfijn
Natuurbeschermer Oskar vertelt over zijn reis in de Filipijnen en een zoektocht naar de Irrawaddydolfijn.
Meer info
Gerry Ryan / WWF-Greater Mekong
Dag, eenzame George
Lees in de WWF-blog van Expert Rivierdolfijnen Daphne over het verdrietige nieuws uit Laos.
Meer info
naturepl.com / Todd Pusser / WWF
Hoop voor zoetwaterdolfijnen
Lees de WWF-blog van Expert Rivierdolfijnen Daphne en ontdek waarom het zo bijzonder is dat de Ganges rivierdolfijn gespot is!
Meer info
Jeffrey Bernus
Walvisexpeditie van de Caribbean Cetacean Society levert bijzondere resultaten op
De Caribbean Cetacean Society (CCS) heeft tijdens een expeditie de afgelopen weken visueel en akoestisch meer dan 2.950 zeezoogdieren van tien verschillende soorten tussen de eilanden Anguilla en Martinique bestudeerd. Zij deden dit met support van onder andere WWF.
Meer info
naturepl.com / Michel Roggo / WWF
Steun voor actieplan om rivierdolfijnen in Zuid-Amerika te beschermen
De Internationale Walvisvaart Commissie (IWC) heeft het actieplan voor betere bescherming voor rivierdolfijnen in de Amazone, Orinoco, Tocantins en Araguaia rivieren goedgekeurd.
Meer info
VDOS Global / WWF-Canada
Doe mee met Wereld Oceanen Dag
Vandaag is het Wereld Oceanen Dag! En dat moet gevierd worden, want we hebben heel veel te danken aan de oceanen. Ze voorzien ons van de helft van de zuurstof die we ademen, leveren ons voedsel, maar ook ingrediënten voor medicijnen, werkgelegenheid en een prachtige en onmisbare biodiversiteit. Daarnaast absorberen ze broeikasgassen en spelen daarmee in belangrijke rol in de regulering van het klimaat. Last but not least: oceanen zijn prachtig, zowel onder als boven de zeespiegel en bieden ons met hun schoonheid de nodige inspiratie en ontspanning.
Jij kunt op Wereld Oceanen Dag (maar natuurlijk ook daarna) iets terugdoen voor de oceanen. Daarom hierbij onze tips:
Meer info Jij kunt op Wereld Oceanen Dag (maar natuurlijk ook daarna) iets terugdoen voor de oceanen. Daarom hierbij onze tips:
Blijf op de hoogte
Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar).