Dolfijnsoorten
Verschillende soorten dolfijnen
Bij een dolfijn denk je waarschijnlijk snel aan een tuimelaar, zoals Flipper. Maar wist je dat er nog andere soorten dolfijnen zijn? Deze hebben allemaal verschillende karakteristieken, bedreigingen en beschermingsmaatregelen. De ene leeft in de rivier, de andere in de oceaan. De ene houdt van warm water, en de andere van koud water. Ontdek hier een aantal andere dolfijnsoorten, de gevaren die zij moeten trotseren om te overleven en wat WWF doet om ze te beschermen.
Resultaten en Updates
Justin Jin / WWF-US
De ‘glimlach van de bruinvis’ herleeft – en doet mijn hart gloeien
Expert rivierdolfijnen Daphne vertelt in haar blog over de Yangtze bruinvis, de enige zoetwaterbruinvis ter wereld.
Meer info
Jeff Duerr
Een historisch verdrag voor de bescherming van de oceanen!
Geweldig nieuws voor de natuur, voor het klimaat en voor ons mensen. Met het oceanenverdrag moet in 2030 minstens 30% van de zee in 2030 beschermd gebied zijn. ‘The High Seas Treaty’ zoals het verdrag officieel heet, was hard nodig, want op dit moment is slechts 1% van de internationale wateren beschermd.
Meer info
YK-RASI
Het kan wél: natuurbescherming waar lokale bewoners beter van worden
Expert rivierdolfijnen Daphne vertelt in haar blog over het succes van 'pingers' aan netten. De apparaatjes houden rivierdolfijnen uit de netten en helpen tegelijkertijd de lokale bevolking: zij verliezen geen visvangst meer en hun netten blijven intact.
Meer info
Alamy
Eén van de oudste internationale natuurconventies
Expert rivierdolfijnen Daphne vertelt in haar blog over haar bezoek aan één van de oudste internationale natuurconventies: Ramsar.
Meer info
naturepl.com / Roland Seitre / WWF
Hoop en een glimlach – een abnormale werkweek
Expert rivierdolfijnen Daphne vertelt in haar blog over haar reis naar Pakistan en hoe we samen met andere organisaties de toekomst van rivierdolfijnen in Azië veilig proberen te stellen.
Meer info
WWF-Brazil / Adriano Gambarini
Mijn eerste ontmoeting met een Amazone rivierdolfijn
Jaaa, daar! Mariana wijst. Ik zie een schaduw onder water bewegen op zo’n tien meter van de boot, en dan verschijnt er een lange, smalle, grijze snuit boven water. Wauw! Niet lang daarna wijst Marcelo, naar een roze rug met vin, een beetje gebocheld. Direct daarop een kleinere; een jong!
Meer info Blijf op de hoogte
Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar).