Omschrijving

Ondanks het verbod op plastic tasjes in de winkels is het nog steeds één van de meest gevonden wegwerpartikelen op onze stranden. Blijf NEE zeggen tegen plastic tasjes en zorg dat je voortaan altijd zo'n handig opvouwbaar tasje van WWF bij je hebt. Met al die pandahoofdjes er op word je er helemaal vrolijk van.

Het tasje is gemaakt van rPET; Elk tasje is gemaakt van 4 gerecyclede waterflesjes. Door dit tasje te kopen voorkom je dat deze flesjes op de afvalberg terecht komen of nog erger, in de oceaan. 

Hoe en wat

Een plastic tasje gaat wel 20 jaar mee. Het duurt dus 20 jaar voordat een plastic tasje dat in de zee terecht is gekomen is afgebroken. Voor plastic flesjes is dit maar liefst 450 jaar! 

Per jaar komt meer dan 11 miljoen ton plastic afval in zee terecht. Dat kost miljoenen vissen, vogels, zeeschildpadden, zeehonden, walvissen en dolfijnen het leven. Het plastic dat in de zeeën terechtkomt, verteert niet. Het valt uit elkaar in steeds kleinere stukjes, die ook nog eens steeds giftiger worden. Door al die kleine deeltjes plastic in het water veranderen de oceanen in een plastic soep.

 

Specificaties
Kleur:
Wit, zwart, rood
Materiaal:
rPET
Afmetingen:
Uitgevouwen: 70,5 x 47 cm / Opgevouwen in hoesje: 14 x 14 cm
Milieuvriendelijk:
WWF

De IUCN Rode Lijst geeft aan hoe het er voor staat met dier- en plantsoorten. Elk dier of plant op de lijst is ingedeeld op een schaal van 7 statussen. Hoe hoger op de lijst, hoe belangrijker het is om samen met WWF dit dier of deze plant te beschermen. Voor het dier dat centraal staat bij dit product geldt de status:

Kwetsbare dier- of plantensoort (VU, vulnerable, 3)

Je bespaart 4 plastic flesjes

Elk tasje is gemaakt van 4 gerecyclede waterflesjes. Door dit tasje te kopen voorkom je dat deze flesjes op de afvalberg terecht komen of nog erger, in de oceaan.