Upcycled uit een handdoek
Omschrijving

Deze handige schoudertas is geupcycled van onze eigen overtollige voorraad haddoeken, die zelf van 100% gerecycled katoen zijn gemaakt.

Toen in 2022 ons evenement 'Sea Swim' niet door kon gaan vanwege de slechte weersomstandigheden hielden we een flink aantal handdoeken over die bestemd waren voor de deelnemers. In samenwerking met het bedrijf Fraenck hebben we deze handdoeken nu geupcycled tot verschillende producten, waaronder deze schoudertas.

Een schoudertas met een heerlijk fluffy uitstraling met een verstelbaar hengsel en een zwarte rits om de tas te sluiten. Het WWF logo van de oorspronkelijke handdoek is nog steeds duidelijk zichtbaar.

Hoe en wat

Arnhems social Enterprise FRAENCK is opgericht door ontwerpersduo Ho&Mulder na hun afstuderen aan ArtEZ te Arnhem en Central St. Martins in Londen. FRAENCK is inmiddels een B-corp en ontwerpt en maakt tassen en accessoires van upcycled materiaal afkomstig van merken als NS, Bever en Zeeman. Alle ontwerpen worden met de handgemaakt in Arnhem door onder andere mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Speciaal voor WWF ontwikkelde het merk een serie tassen en reisaccessoires.

Specificaties
Merk:
Fraenck x WWF
Kleur:
Wit met zwarte onderdelen
Materiaal:
100% gerecycled katoen
Afmetingen:
42 x 45 cm

Ik was eerst een handdoek

In 2022 organiseerde WWF het Sea Swim evenement. Voor iedere deelnemer lag er een mooie witte handdoek klaar. Gemaakt van gerecycled katoen. Helaas gooide de weersomstandigheden roet in het eten en moesten we de Sea Swim afgelasten. 

Nu krijgen deze handdoeken een tweede leven. Mode merk Fraenck upcyclede de handdoeken naar dit mooie nieuwe product.

 

Dit vind je misschien ook leuk