Nieuw
Omschrijving

Wist je dat wijnflessen vaak al na één keer gebruikt te zijn in de glasbak verdwijnen, terwijl deze tot wel 60 keer hergebruikt zou kunnen worden? Dat was voor het Nederlandse bedrijf Rebottled de reden om gebruikte wijnflessen in te gaan zamelen en er nieuwe producten van te maken.

Deze karaf, die mooi zal staan op jouw gedekte tafel, is gemaakt van een gebruite wijnfles. Zo heeft deze fles een tweede leven gekregen en kan deze nog jaren gebruikt worden in een nieuwe vorm. 

Voorzien van ons WWF-logo is deze eye-catcher nog mooier geworden en heb je een echte gespreksstarter op tafel staan. Je gasten horen graag het bijzondere verhaal achter dit product.

Ook geschikt als bloemenvaas.

Hoe en wat

Het ideale cadeau: duurzaam, circulair en Nederlands design. Dat zijn de producten van Rebottled. Zij vroegen zich af waarom bierflesjes wel ingezameld en hergebruikt worden en de 440 miljoen wijnflessen per jaar niet. De impact op het milieu van het omsmelten van deze flessen is gigantisch. 

En dus heeft het Nederlandse bedrijf Rebottled een missie: Lege flessen transformeren tot 100% duurzame design items, zonder gebruik van grondstoffen en zonder afval.

En zo ontstonden de drinkglazen en karaffen. En de impact is enorm: per glas wordt er 150 gram CO2 en 150 liter water bespaard. Dat is 98% water besparing ten opzichte van nieuwe glasproductie. Door het upcyclingproces worden er bovendien geen vervuilende glasovens gebruikt.

Specificaties
Merk:
Rebottled
Kleur:
Olijfgroen
Materiaal:
Glas
Afmetingen:
Inhoud 600 ml
Vaatwasserbestendig:
Magnetronbestendig:
Milieuvriendelijk:

Het verhaal van Rebottled

Het verhaal achter de producten van Rebottled begint met het ophalen van lege flessen bij diverse horecagelegenheden. Want in plaats van deze flessen weg te gooien kunnen er nieuwe producten van gemaakt worden. Van glazen tot karaffen. Stuk voor stuk mooi geschuurd en gepolijst in de Rebottled fabriek. 

Wil je meer lezen over Rebottled? Kijk dan op Rebottled.com.

 

Ook als vaas te gebruiken

De Rebottled karaf is ook erg geschikt om ons vaas te gebruiken. Zet bijvoorbeeld een mooi wilde bloemen boeket op de tuintafel. Extra leuk om eerst je eigen bloemen te laten groeien uit de ansichtkaarten van bloeipapier.

 

Dit vind je misschien ook leuk