Richard Barrett / WWF-UK
15 mei 2023

Jelle de Jong nieuwe directeur Wereld Natuur Fonds

De Raad van Toezicht van het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL) maakt vandaag de benoeming bekend van Jelle de Jong als nieuwe algemeen directeur van WWF-Nederland. De Jong, momenteel algemeen directeur van IVN Natuureducatie, zal op 10 juli a.s. starten in zijn nieuwe functie. Hij volgt Kirsten Schuijt op, die sinds 1 januari 2023 directeur-generaal van WWF International is.

Sam Muller, voorzitter van de Raad van Toezicht van WWF-NL: "Jelle de Jong is na een uitgebreide selectieprocedure als beste kandidaat uit de bus gekomen. Hij brengt een waardevolle mix van leiderschapservaring in ngo's en bedrijven mee en combineert 'ziel en zakelijkheid'. Jelle is enorm gedreven en heeft een passie voor de missie van WWF om een natuurpositieve toekomst te creëren waarin mensen in harmonie met natuur leven." 

Samenwerken is de sleutel

Jelle de Jong: "Ik ben erg enthousiast om deze nieuwe rol van algemeen directeur bij WWF-Nederland op me te nemen. Als mijn voornaamste taak zie ik het verder versterken van de leidende rol van WWF bij het ombuigen van het verlies aan biodiversiteit. De komende jaren zijn hiervoor cruciaal. Samenwerking is een kernwaarde van WWF, die sterk overeenkomt met mijn eigen waarden. Ik geloof dat échte verandering, die zowel de natuur als mensen ten goede komt, vraagt om verbinding tussen overheden, bedrijven, onderzoekers, consumenten en maatschappelijke organisaties. Alleen door samen te werken creëren we een wereld waarin mensen weer in balans leven met elkaar en met de natuur."

Over Jelle de Jong

Jelle de Jong (57) is geboren in het Friese IJlst. Sinds 2009 is hij directeur van IVN Natuureducatie met als missie mensen dagelijks te verbinden met natuur en biodiversiteit. In ruim 13 jaar bouwde hij IVN uit tot een bloeiende organisatie. De Jong heeft bedrijfskunde aan Nyenrode en rechten in Utrecht gestudeerd. Hij heeft o.a. bij Shell gewerkt als HR-manager in Damascus. Terug in Nederland ging De Jong aan de slag als strategisch consultant bij Boer & Croon. Als directeur marketing & HR bij Tempo-Team heeft hij mensgerichte veranderingprojecten geleid in een periode waarin de organisatie in omvang verdubbelde.

 

Gerelateerde artikelen

Natuurmonumenten

Herstel van Europese rivieren essentieel voor klimaatweerbaarheid

WWF Europe heeft op 2 juli 2024 het rapport Rivers2Restore gelanceerd.
Meer info
Antonio Liébana

Succes voor de bescherming van de Iberische lynx

WWF viert een historische mijlpaal: de status van de Iberische lynx op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten is veranderd van ‘bedreigd’ naar ‘kwetsbaar’.
Meer info

In staat van paraatheid: nu al enorm aantal branden in Pantanal

In de Pantanal zijn de eerste 5 maanden van 2024 bijna tien keer zoveel brandhaarden voorgekomen als in 2023. En het ergste moet nog komen: het droge seizoen is amper begonnen...
Meer info

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).