WWF-Canon / Green Renaissance

WWF Kameroen is geschokt door het nieuws dat 6 militairen en 2 gidsen zijn gedood in een hevig vuurgevecht met stropers in een park in het noordoosten van Kameroen. Volgens de autoriteiten gaat het om zwaarbewapende mannen die te paard het nationaal park Bouba Ndjida zijn binnengedrongen.

Hanson Njiforti van WWF Kameroen: “We zijn intens verdrietig dat 8 mensen het leven hebben verloren terwijl ze zich met hart en ziel inzetten om de rijke, maar bedreigde wilde dieren van Kameroen te beschermen. Het zijn kille georganiseerde internationale criminele syndicaten die in hoog tempo onze bossen en de mensen die ervan afhankelijk zijn vernietigen. Kameroen heeft de hulp van de internationale gemeenschap heel hard nodig om de illegale handel in bedreigde dieren te stoppen.”

Stropers uit Tsjaad en Soedan
Bouba Ndjida kwam in 2012 in het nieuws toen in het park in nog geen 2 maanden tijd naar schatting 480 bosolifanten werden gedood. Dit was volgens WNF waarschijnlijk het werk van stropers uit Tsjaad en Soedan. Sinds 2012 zijn zo’n 100 militairen in het park gestationeerd om de resterende olifantenpopulatie te beschermen.

Bosolifant in water WWF

Gerelateerde artikelen

Casper Douma

In beeld: Caribische koraalriffen toen en nu

WWF lanceert een online tentoonstelling over de geschiedenis van koralen in het Nederlands Caribisch gebied.
Meer info
SEPA

Nieuw recordaantal verouderde dammen verwijderd in Europa

Hier plaats je een kort introductietekstje. Dit wordt getoond in de interne zoekmachine en in het verzamelmenu (waar alle nieuwsberichten verzameld staan).
Meer info
Interholco

Meer gorilla's, luipaarden en olifanten in tropische bossen met FSC-certificering

Hier plaats je een kort introductietekstje. Dit wordt getoond in de interne zoekmachine en in het verzamelmenu (waar alle nieuwsberichten verzameld staan).
Meer info

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).