Nieuw
Omschrijving

Flow - Untamed Rivers is een splinternieuw spel van het bedrijf dat ook het spel Darwin's Choice heeft gemaakt. 

In Flow speelt iedere speler als één van de 10 bedreigde diersoorten van het Amazonegebied en probeert zo groot mogelijk leefgebied veilig te stellen. De speler de de tegels het slimst plaatst en het best een weg vindt door het rivierendoolhof, en op die manier het grootste leefgebied claimt, wint het spel.

Het spel bevat een handleiding in meerdere talen, waaronder Nederlands.

 

Hoe en wat

Flow - Untamed Rivers is ontwikkeld door het Zwitserse bedrijf Treecer. De oprichters Marc en Samuel hebben niet alleen een fascinatie voor spelletjes, maar ook voor de natuur. Alle producten van Treecer vertellen het verhaal van de natuur en zijn duurzaam ontwikkeld. 

Alle producten zijn gefinancierd middels crowdfunding en dat zorgde er ook voor dat in een vroeg stadium de consumenten betrokken werden bij de ontwikkeling van de producten. Dit heeft geresulteerd in hoge beoordelingen van de producten.

Treecer beschijft haar waarden alsvolgt:

De natuur met al haar bewoners is erg belangrijk voor ons. Al onze producten zijn dan ook gemaakt van FSC-gecertificeerde / gerecyclede grondstoffen en we vermijden zoveel mogelijk het gebruik van plastic. Bovendien compenseren we alle CO2 die wordt gegenereerd tijdens de productie en verzending van onze producten met myclimate. Voor de CO2-compensatie steunen we een project in Myanmar, dat gericht is op de herbebossing van de mangrovebossen in de Ayeyarwady-delta, die als habitat dient voor veel bedreigde diersoorten.

 

Treecer werkt ook samen met WWF Zwitserland.

 

Specificaties
Materiaal:
FSC-gecertificeerd papier en karton
Bron:
Zwitserland

Bescherm je territorium

In Flow vertegenwoordigt elke speler een van de 10 bedreigde diersoorten van het Amazonebekken en probeert hij een zo groot mogelijk territorium veilig te stellen. De speler die het beste pad door het rivierdoolhof vindt en daarmee het grootste gebied claimt, wint het spel.

Dit vind je misschien ook leuk