Omschrijving

Darwin's Choice is een strategisch kaartspel voor 2-6 spelers, dat volledig gewijd is aan het concept van evolutie. Het spelmechanisme achter Darwin's Choice vereist tactisch / strategisch denken en geeft je een goed begrip van evolutie. Maar bovenal is het hartstikke leuk.

Het spel is Engelstalig, maar een Nederlandse handleiding is heel duurzaam, via een download beschikbaar.

 

Hoe en wat

Darwin's Choice is ontwikkeld door het Zwitserse bedrijf Treecer. De oprichters Marc en Samuel hebben niet alleen een fascinatie voor spelletjes, maar ook voor de natuur. Alle producten van Treecer vertellen het verhaal van de natuur en zijn duurzaam ontwikkeld. 

Alle producten zijn gefinancierd middels crowdfunding en dat zorgde er ook voor dat in een vroeg stadium de consumenten betrokken werden bij de ontwikkeling van de producten. Dit heeft geresulteerd in hoge beoordelingen van de producten.

Treecer beschijft haar waarden alsvolgt:

De natuur met al haar bewoners is erg belangrijk voor ons. Al onze producten zijn dan ook gemaakt van FSC-gecertificeerde / gerecyclede grondstoffen en we vermijden zoveel mogelijk het gebruik van plastic. Bovendien compenseren we alle CO2 die wordt gegenereerd tijdens de productie en verzending van onze producten met myclimate. Voor de CO2-compensatie steunen we een project in Myanmar, dat gericht is op de herbebossing van de mangrovebossen in de Ayeyarwady-delta, die als habitat dient voor veel bedreigde diersoorten.

 

Treecer werkt ook samen met WWF Zwitserland.

 

Specificaties
Materiaal:
FSC-gecertificeerd papier en karton
Bron:
Zwitserland

Creëer je eigen soort

Creëer je eigen soort en leid ze door de steeds veranderende tijdperken.

Iedere speler stelt zijn eigen dieren samen en zorgt er gedurende het spel voor dat deze overleven onder de verschillende omstandigheden. Pas je dier steeds aan en verzamel zoveel mogelijk Darwin-punten. Blijf je dier tegen uitsterven beschermen anders raak je al je punten kwijt.

Dit vind je misschien ook leuk