Nieuw
Omschrijving

Memo - Endangered baby animals is een nieuwe variant van het klassieke geheugenspel, gemaakt door het bedrijf dat ook het spel Darwin's Choice heeft gemaakt. 

In Memo - Endangered baby animals ga je op zoek naar de kaartjes van dezelfde bedreigde dieren; het ene kaartje heeft een afbeelding van het volwassen dier en het andere kaartje van hetzelfde dier als baby. Wie aan het einde van het spel de meeste paren heeft, wint het spel.

Het spel bevat een handleiding in meerdere talen, waaronder Nederlands.

 

Hoe en wat

Memo - Endangered baby animals is ontwikkeld door het Zwitserse bedrijf Treecer. De oprichters Marc en Samuel hebben niet alleen een fascinatie voor spelletjes, maar ook voor de natuur. Alle producten van Treecer vertellen het verhaal van de natuur en zijn duurzaam ontwikkeld. 

Alle producten zijn gefinancierd middels crowdfunding en dat zorgde er ook voor dat in een vroeg stadium de consumenten betrokken werden bij de ontwikkeling van de producten. Dit heeft geresulteerd in hoge beoordelingen van de producten.

Treecer beschijft haar waarden alsvolgt:

De natuur met al haar bewoners is erg belangrijk voor ons. Al onze producten zijn dan ook gemaakt van FSC-gecertificeerde / gerecyclede grondstoffen en we vermijden zoveel mogelijk het gebruik van plastic. Bovendien compenseren we alle CO2 die wordt gegenereerd tijdens de productie en verzending van onze producten met myclimate. Voor de CO2-compensatie steunen we een project in Myanmar, dat gericht is op de herbebossing van de mangrovebossen in de Ayeyarwady-delta, die als habitat dient voor veel bedreigde diersoorten.

 

Treecer werkt ook samen met WWF Zwitserland.

 

Specificaties
Materiaal:
FSC-gecertificeerd papier en karton
Bron:
Zwitserland

Inclusief informatieboekje

In het boekje dat bij dit spel zit staat niet alleen de speluitleg, je vindt er ook van alle dieren uit het spel een indicatie van hoe het er voor staat met deze dieren. Op de IUCN Rode Lijst is elk dier ingedeeld op een schaal van 7 statussen. Hoe hoger op de lijst, hoe belangrijker het is om samen met WWF dit dier te beschermen.

Dit vind je misschien ook leuk