02 juni 2020

Koala Maryanne weer uitgezet na bosbranden

De hevige bosbranden in Australië begin dit jaar kostten tienduizenden koala’s het leven. Gelukkig wisten sommige kleintjes de vuurzee te overleven, zoals koala Maryanne. RSPCA-dierenarts Claire Philips en koalaverzorger Trudi Timbs vonden haar, ze was pas 12 maanden oud, mager, uitgedroogd en haar pootjes waren verbrand.

“Het was een wonder dat we haar vonden. Ze had het niet veel langer meer gered”, zegt Philips. Het koalaatje werd naar het RSPCA Wildlife Hospital gebracht, waar ze een infuus en pijnstilling kreeg en haar wonden werden verzorgd. Na een paar dagen mocht Maryanne verder herstellen bij koalaverzorgers Peter en Trudi. Eerst was ze nog wat afstandelijk, maar al snel konden haar verzorgers haar oppakken en haar goed verzorgen.

Koala Maryanne

Na zes maanden was Maryanne bijna hersteld, en was ze ruim twee kilo aangekomen. Vorige week was het tijd om Maryanne weer uit te zetten, op een plek vlakbij waar ze werd gevonden. Toen de kooi openging, schoot Maryanne snel naar de top van een boom en keek neer op de blije en opgeluchte gezichten beneden. Na enkele minuten rekte ze zich uit en begon ze blaadjes te eten.



WWF werkt nog steeds hard aan het wederopbouwen van de leefomgeving van de koala en vele andere dieren.

Gerelateerde artikelen

Charles J. Sharp

Nieuwe krokodil, aap en nog 740 andere soorten ontdekt

In de regenwouden van Afrika zijn 742 nieuwe plant- en diersoorten ontdekt. 10 jaar deden wetenschappers onderzoek naar levensvormen in het Congobekken.
Meer info
Casper Douma

Bouwen mét natuur, niet er bovenop!

WWF-medewerker Evita Sanches vertelt over mangroveherstel op Curacao.
Meer info
Twan Teunissen ARK Natuurontwikkeling

Meer natuur: voor meer waterveiligheid en een mooier Nederland

‘Wolkbreuk in Friesland zet straten blank’ en ‘Wateroverlast in Limburg, campings ontruimd’, maar ook ‘Langste files van het jaar door hevige regenval’. Zomaar een paar krantenkoppen van de afgelopen week. In sommige plekken van ons land viel tot wel 70 mm water in een kort tijdsbestek door regen en onweersbuien. Is dit het ‘nieuwe normaal’?
Meer info
Petteri Hautamaa

Trekkende zoetwatervissen wereldwijd met meer dan 80 procent afgenomen

Het gaat erg slecht met trekvissen als zalm, paling en stekelbaars. Het aantal trekkende zoetwatervissen is tussen 1970 en 2020 wereldwijd met meer dan 80 procent afgenomen, blijkt uit een onlangs gepubliceerd rapport van verschillende natuurbeschermingsorganisaties.
Meer info
Shutterstock / MarcelClemens / WWF

Klimaatdieren

Dieren kunnen ons beschermen tegen klimaatverandering, het slachtoffer ervan zijn of zich eraan aanpassen
Meer info
Christiaan van der Hoeven / WWF-Netherlands

Interview Thomas Breuer

Lees het persoonlijke verhaal van Thomas Breuer, die dagelijks met en voor deze indrukwekkende dieren werkt.
Meer info

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).