Istockphoto.com / WWF-Canada
toekomstkunde19-20

Zuinig met water

Les 28: Toekomstkunde over het verbruik van drinkwater en waarom het belangrijk is zuinig met water om te gaan.

  • Deze les kan goed thuis uitgevoerd worden!

Water besparen

Water is niet weg te denken uit ons dagelijks leven. Gemiddeld gebruikt een persoon zo’n 120 liter water per dag. Waterbedrijven waarschuwen voor grote tekorten bij wederom een droge zomer.

Met deze nieuwe les ontdekken kinderen waar we allemaal water voor gebruiken en hoe we hier bewust en zuinig mee om kunnen gaan. Om ook in tijden van droogte voldoende drinkwater te hebben. 

LESMATERIAAL VOOR GROEP 5 EN 6

Kinderen denken na over waar ze water voor gebruiken en komen erachter dat er in Nederland ook een tekort aan drinkwater kan zijn. Ze maken zelf stickers om thuis aandacht te vragen voor het besparen van water.

LESMATERIAAL VOOR GROEP 7 EN 8

Kinderen leren over drinkwater en staan stil bij hun eigen waterverbruik. Ze berekenen welke dingen in huis veel water verbruiken en hoe dit beter kan. Met zelf ontworpen stickers vragen ze aandacht voor het zuinig omgaan met water thuis.

Video: Nederlands water

Het drinkwater in Nederland wordt uit de grond gewonnen. Dit is vaak regenwater of water dat van rivieren afkomt. Dit wordt vervolgens gezuiverd voordat het bij ons uit de kraan komt. Maar hoe gaat dat precies?

Verrijk je les en ontdek meer over ons drinkwater met deze video van Schooltv.

Leerkrachtenpagina

Bekijk alle Toekomstkunde-lessen of stuur een onderwerp in voor een nieuwe les!