Omschrijving

Nu we steeds vaker mondkapjes gaan dragen is het belangrijk ook híer voor de duurzame variant te kiezen. Het WWF wasbare mondkapje kun je meerdere malen gebruiken en zo bespaar je dus een hoop afval.

Voor voldoende hygiëne bevat het dubbel laags katoenen mondkapje een non woven filter. Je draagt het masker eenvoudig met de elastieken om je oren. Elastiek bevat elastaan, een plastic soort. We realiseren ons dat dit product dus niet 100% plasticvrij is, maar door het mondkapje langdurig te gebruiken komt het elastaan niet snel op de afvalberg.

De set bevat 2 mondkapjes met WWF-logo. De mondkapjes moeten na elk gebruik worden gewassen in een normale wascyclus, op 60°C met wasmiddel, voeg geen wasverzachter toe. Zorg ervoor dat het mondkapje 100% droog is voor gebruik. Na ongeveer 20 wasbeurten bestaat de mogelijkheid dat er wat slijtage optreedt of dat het ijzerdraadje roestvlekken afgeeft.

LET OP: Mondkapjes kunnen vanwege hygiënische redenen niet worden geretourneerd.

Hoe en wat

Dit mondkapje is geen medisch product maar een persoonlijk beschermingsmiddel (PBM). Het reduceert de verspreiding van druppeltjes bijvoorbeeld door hoesten & niezen en vermijdt onbewuste aanrakingen aan mond en neus. 

Specificaties
Materiaal:
Oeko-tex gecertificeerd katoen met antibacteriële beschermingslaag
Bron:
Duurzaam geproduceerd in Portugal
Wasadvies:
Door te wassen op 60°C of heter kan het kapje worden hergebruikt.
Milieuvriendelijk:

Gebruik geen weggooi mondkapjes

Met regelmaat zie je ze rondzwerven in de natuur: eenmalig gebruikte mondkapjes. Deze bevatten polypropyleen, polyester en nylon – kunststoffen die vele jaren nodig hebben om afgebroken te worden. Reden genoeg om wasbare herbruikbare mondkapjes te gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk

Circulair t-shirt - panda - dames

Wit circulair t-shirt met panda opdruk - dames

€ 31,95

Circulair t-shirt - panda - unisex

Wit circulair t-shirt met panda opdruk - unisex

€ 31,95

Opvouwbaar tasje WWF - Panda

Handig opvouwbaar tasje van rPET

€ 6,95