Hamamdoeken en strandlakens

Nieuw

Witte handdoek met WWF-logo

Mooie witte handdoek gemaakt van 100% gerecycled katoen

€ 13,95

Hamamdoek Zeedieren - marineblauw

Hamamdoek gemaakt van oceaanplastic in marineblauwe kleur

€ 19,95

Hamamdoek Zeedieren - zeegroen

Hamamdoek gemaakt van oceaanplastic in zeegroene kleur

€ 19,95

SooBluu Save the Turtles strandlaken en spel

Microvezel handdoek en strandspel in één gemaakt van rPET

€ 26,95

Hamamdoeken en strandlakens

Wat is een hamamdoek?

Vaak wordt met ‘hamam’ of ‘hammam’ verwezen naar een typisch Turks badhuis, waar dit soort doeken al van oudsher gedragen worden. De hamamdoek of pestemal is meestal van een licht materiaal gemaakt: vroeger vooral van zijde of katoen, maar tegenwoordig worden ook andere lichte stoffen gebruikt. Hierdoor is de doek niet alleen prettig om te dragen, maar droogt deze ook snel en is heel gemakkelijk mee te nemen.

 

Wat doe je met een hamamdoek?

Je kunt de hamamdoek als omslagdoek gebruiken, maar omdat deze zo groot is, is deze ook erg geschikt om op te zitten op het strand of bij een picknick. Daarnast is de hamamdoek als prima geschikt, dus neem ‘m vooral mee naar bijvoorbeeld de sauna of naar de yoga.

 

Duurzame doeken

Onze hamamdoeken zijn 170x100cm groot en zijn gemaakt van gerecycled katoen en gerecycled polyster van oceaanplastic door de Spaanse organisatie SEAQUAL. Van het plastic dat zij uit de oceaan halen, wordt de vezeldraad voor deze hamamdoeken gemaakt. Daarnaast steun je het werk van WWF. Zo is je aankoop niet alleen goed voor jezelf, maar ook goed voor de natuur.

 

Wasadvies hamamdoeken

Je kunt onze hamamdoeken wassen op 30 graden. Het duurzame materiaal van onze hamamdoeken reageert op warmte, dus het advies is om ze niet in de droger te doen, maar aan de waslijn te laten drogen. Doordat ze zo licht zijn, gaat dit heel snel en het scheelt natuurlijk ook energie.