Nieuw
Omschrijving

Na het succes van de GuppyFriend waszak is er nu ook de handig GuppyFriend Sink Filter.

Met de GuppyFriend Gootsteen Filter vang je alle microplastics uit je huishouden op en zorg je er voor dat deze in de afvalbak komen in plaats van in het riool en dus in de natuur.

De GuppyFriend Sink Fliter is even simpel als effectief. Je plaats het frame met het speciale filter eenvoudig op je gootsteen en gooit je vuile water van bijvoorbeeld het vloeren boenen, ramen zemen of auto wassen door het filter. Daarna verwijder je de in het filter achtergebleven deeltjes en gooit die in de afvalbak. Klinkt goed? Doen!

Het gootsteen filter (47 x 22 cm) past op de meeste wasbakken, maar werkt ook als het een klein beetje schuin staat als het net niet past.

Gebruik de GuppyFriend Sink Filter ook als je de opvangbak uit je wasdroger leeg gooit. 

Microplastics in het filter opgevangen? Waar laat je ze dan?

Veeg met een zachte borstel alle microplastic bij elkaar. Vervolgens kan je ze het beste in een stukje nat toiletpapier doen en bij het restafval leggen. Ze worden dan samen met het overige restafval verbrand en eindigen niet alsnog in de zee of in het milieu. Stofzuig de guppyfriend gootsteenfilter niet en spoel het niet af onder stromend water. 

Hoe en wat

Naast haar, huiddeeltjes en mijten bestaat huisstof voornamelijk uit afgesleten plastic van tapijten, dekens, gestoffeerde meubels, gordijnen, schoenzolen, textiel en andere voorwerpen.

Dit kan niet betrouwbaar worden uitgefilterd door rioolwaterzuiveringsinstallaties en komt zodoende in de natuur terecht via ons afvalwater. Met behulp van de producten van GuppyFriend kunnen de microplastics uit het water gefilterd worden op de plaats waar het wordt geproduceerd.

 

Specificaties
Merk:
GuppyFriend
Kleur:
Wit
Materiaal:
Het filter is gemaakt van siliconenvrij doek van polyester dat geen microplastics los laat. Het frame is gemaakt van 100% post-consumer gerecycled polypropeen.
Bron:
Italiƫ
Afmetingen:
47 x 22 cm

Past op iedere gootsteen

De GuppyFriend Sink Filter past op vrijwel iedere gootsteen of wasbak. Mocht het niet passen dan is dat ook geen probleem. Het filter werkt net zo goed als het een beetje schuin staat.

 

Dit vind je misschien ook leuk