Nieuw
Omschrijving

Na het succes van de GuppyFriend waszak is er nu ook de handig GuppyFriend Bucket Filter.

Met de GuppyFriend Emmer Filter vang je alle microplastics uit je vuile water op en zorg je er voor dat deze in de afvalbak komen in plaats van in het riool en dus in de natuur.

De GuppyFriend Bucket Fliter is even simpel als effectief. Met het verstelbare riempje monteer je de filterzak aan je emmer. Na het boenen van de vloeren of het zemen van de ramen giet je het vuile water uit je emmer door het filter heen. De microplastics zullen in het filter achterblijven en komen niet in het riool terecht. Klinkt goed? Doen!

LET OP: reinig het filer niet onder een stromende kraan. Dan komen alsnog de restjes in het water terecht. Gebruik een doek of zachte borstel om het filter schoon te maken. Vervolgens kan je ze het beste in een stukje nat toiletpapier doen en bij het restafval leggen. Ze worden dan samen met het overige restafval verbrand en eindigen niet alsnog in de zee of in het milieu. 

Hoe en wat

Naast haar, huiddeeltjes en mijten bestaat huisstof voornamelijk uit afgesleten plastic van tapijten, dekens, gestoffeerde meubels, gordijnen, schoenzolen, textiel en andere voorwerpen.

Dit kan niet betrouwbaar worden uitgefilterd door rioolwaterzuiveringsinstallaties en komt zodoende in de natuur terecht via ons afvalwater. Met behulp van de producten van GuppyFriend kunnen de microplastics uit het water gefilterd worden op de plaats waar het wordt geproduceerd.

 

Specificaties
Merk:
GuppyFriend
Materiaal:
Het filter is gemaakt van siliconenvrij doek van polyester dat geen microplastics los laat.
Bron:
Europa
Vastmaken
Vastmaken
Maak het filter met de blauwe band aan de emmer vast
Filteren
Filteren
Giet je vuile water door het filer
Opvangen
Opvangen
De vuildeeltjes worden opgevangen in het zeer fijne filter
Verwijderen
Verwijderen
Verwijder de opgevangen vuildeeltjes en gooi deze bij het afval

Dit vind je misschien ook leuk