Nieuw
Omschrijving

Het is niks nieuws dat het niet goed gaat met onze planeet. We weten al jaren dat de aarde opwarmt en vervuilt, omdat we te veel kopen en consumeren. We nemen te veel en geven te weinig terug. En de oplossing? Dat is ook niks nieuws! We hebben alles al, we weten alles al. Alleen zijn we het een beetje verleerd of soms vergeten. Niks nieuws (maar toch zal het je verrassen) is hét lifestyle boek dat inspireert en motiveert om aan de slag te gaan met een duurzame lifestyle.

  • ‘Een geweldige leidraad voor een duurzamer bestaan. En nog leuk ook.’ Irene Moors.
  • ‘Dit boek helpt om met de grote dingen aan de slag te gaan. Top, want die zetten de meeste zoden aan de dijk.’ Babette Porcelijn, auteur van o.a. De verborgen impact.
  • ‘Niks Nieuws’ is tussen alle complexe data en zorgwekkende berichtgeving over ons klimaat een welkome afwisseling.’ Nick Schilder.

‘Bijna vier jaar geleden kwam ik tot de schokkende ontdekking dat als iedereen op de wereld zou leven zoals ik, we ruim vier aardes per jaar nodig hebben. Dat moest veranderen. Ik moest veranderen! En dus ben ik gaan onderzoeken hoe ik als gemiddelde consument duurzamer kan gaan leven. Ik heb dat vanaf het begin aangepakt als een journalistiek project’, aldus auteur en oprichter van thegreenlist.nl Saskia Sampimon-Versneij.

‘Alles wat ik leerde en tegenkwam ben ik tot de dag van vandaag gaan delen op mijn website thegreenlist.nl en met mijn GELIJKNAMIGE INSTAGRAM-COMMUNITY. En nu dus in boekvorm. Ik hoop dat ik hiermee nog meer mensen kan bereiken en aan hen kan laten zien dat duurzamer leven hartstikke zinvol en leuk is en dat mínder je zoveel méér brengt. Deze lifestyle hoeft helemaal niet geitenwollensokkerig te zijn en je kunt nog steeds evenveel avonturen beleven en lekker leven.’

AAN DE SLAG MET JOUW LIFESTYLE

Saskia neemt je in haar boek mee in de duurzame zoektocht van zichzelf en haar gezin. Ze deelt wat ze over allerlei onderwerpen heeft geleerd, hoe dat veranderproces bij haar thuis verloopt en ze reikt verrassende tips aan. ‘Met een Instagram-community van 25.000 gelijkgestemden is er voor elk probleem wel een toffe oplossing bedacht. Samen weten we zoveel! En juist die originele ideeën krijgen ook een podium in het boek.’

Onderwerpen die aan bod komen: je kleding, je spullen, je kids, je digitale voetprint, je opruimstijl, je beautyroutine, je schoonmaakritueel, je dieet, je energie- en waterverbruik, je vakantiestijl, je vervoer, je geldzaken, onze natuur en nog veel meer.

Hoe en wat

Saskia Sampimon-Versneij (1983) is duurzame lifestyle expert, journalist en contentmaker. Als oprichter van thegreenlist.nl probeert ze samen met haar redactie dagelijks inspiratie te bieden voor een duurzamere lifestyle. En dat slaat aan. Thegreenlist.nl is sinds de oprichting in 2020 uitgegroeid tot hét online magazine en de grootste Instagram-community voor mensen die duurzamer en bewuster willen leven. Het succes van haar online magazine en haar Instagram-community leidde tot optredens als duurzame lifestyle expert bij de tv-programma’s Koffietijd en Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven.

Specificaties
Merk:
The Greenlist
Afmetingen:
17 x 24 cm
Aantal pagina's:
320
Auteur:
Saskia Sampimon-Versneij
Publicatie jaar:
2023
ISBN nummer:
9789090371757

Dit vind je misschien ook leuk