Streefbedrag gehaald!

Wow! Het streefbedrag van 100.000 euro is gehaald! Enorm bedankt. Vanaf nu kunnen we de AI ontbossingsvoorspeller implementeren in de Amazone.

Giften blijven welkom. Want als de crowdfunding doorgroeit kunnen we de ontbossingsvoorspeller door ontwikkelen én kunnen we de voorspeller verder opschalen naar extra nationale parken en bosgebieden op Borneo. Zo komen we steeds dichter bij een wereld waar illegale ontbossing verleden tijd is.

Maak van ontbossing verleden tijd

We willen nú een innovatieve AI ontbossingsvoorspeller inzetten in de Amazone om illegale houtkap te voorspellen en voorkomen voor het te laat is. Help jij mee? Dat kan al met 1 euro.

Opgehaald bedrag
€ 106.570,00
Doel
€ 100.000,00
107%
5785 donaties

Geef nu

Na succesvolle pilots willen we de AI ontbossingsvoorspeller nu uitrollen in de Amazone.
In 1 minuut álles over de AI ontbossingsvoorspeller

Jij bent zó belangrijk

Dit doen we met jouw gift:

1. Klaar voor de start! - GEHAALD

We bepalen of het mogelijk is een pilot te starten in een gebied. We gaan in gesprek met partners en overheid én doen een check van het bos.

2. Voorspelmodel- GEHAALD

We passen het standaard voorspelmodel aan. Want: elk land heeft eigen ‘aanjagers’ van ontbossing - Colombia heeft cocaïneplantages, Peru en Bolivia hebben meer veeteelt - het model houdt rekening met verschillende patronen.

3. Het veld in! - GEHAALD

Het moment is daar. We trainen mensen in het veld om aan de slag te gaan met het voorspelmodel en de dashboards.

4. Van start - GEHAALD!!!

We implementeren de AI ontbossingsvoorspeller én hebben daarvoor materialen nodig als: GPS, auto’s en outfits voor rangers.

Ja, ik geef

Super blij met onze donateurs!

Day's Edge Productions / WWF-US

Voorspellen is voorkomen

Er zijn systemen die boskap opsporen, maar dan is het al te laat.

WWF ontwikkelde samen met partners een innovatieve AI ontbossingsvoorspeller om illegale houtkap te voorspellen vóórdat bos gekapt is.

Dit model verbindt big data, zoals satellietbeelden, en menselijke activiteit, zoals de aanleg van wegen. Als er een weg wordt aangelegd, kan het zijn dat deze bedoeld is voor machines die bomen kappen. Het systeem stuurt dan een signaal zodat we op tijd actie kunnen ondernemen en voorkomen dat het gebied ontbost wordt.

Jorn Dallinga
Innovatie Expert WWF
"Dat we nu op dit punt zijn beland en deze Nederlandse innovatie willen inzetten in de grootste jungle ter wereld is een droom die uitkomt."
WWF Frankrijk / Emmanuel Rondeau

Regenwouden: méér dan alleen mooi

Van de sterkste mieren tot de machtigste jaguars, van spetterende rivierdolfijnen tot krachtige inheemse bevolking. Ze wonen er. Maar oerwouden zijn meer dan dat. Ze zijn van levensbelang voor ons.

Oeroude oerwouden in Congo, Borneo en de Amazone beschermen ons als een groen schild tegen klimaatrampen. Ze zorgen ervoor dat we binnen die 1,5 graad opwarming van de aarde blijven. Dat de aarde simpelweg leefbaar blijft. Ze zijn onmisbaar.

Drone vliegt voor persoon WWF-NL / Tessel in 't Veld

Innovatie tegen ontbossing

WWF werkt dag en nacht aan bosbescherming op de meest cruciale plekken op aarde. We beschermen wat er nog is en planten waar nodig nieuw bos aan. 

We gebruiken daarbij de nieuwste technieken, zoals een innovatieve AI ontbossingsvoorspeller om illegale houtkap te voorspellen voor het te laat is. Om dit in te zetten in de Amazone hebben we in totaal 450.000 euro nodig. Hiervan willen we 100.000 euro via deze actie ophalen.

Geef jij tegen ontbossing?