naturepl.com / Edwin Giesbers / WWF

WWF-GO!

Sta je te trappelen om in actie te komen voor de natuur? Meld je dan via het onderstaande formulier aan! Via onze nieuwsbrief nodigen we jou als eerste uit om mee te doen aan nieuwe acties. Ook geven we je duurzame tips en houden we je op de hoogte over het laatste natuurnieuws.

Sluit je aan

Schrijf je in!

  • Als eerste op de hoogte van nieuwe acties
  • Duurzame tips en inspiratie
  • Het laatste natuurnieuws
  • Terugkoppelingen van resultaten van jouw acties/inzet
  • Een blij gevoel

Zo kwam WWF-GO! al in actie

Petitie tegen ontbossing

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft de ruim miljoen oproepen voor een Europese bossenwet in ontvangst genomen. Deze spoort het kabinet aan om zich in Europa hard te maken voor een bossenwet die duurzaamheidseisen stelt aan producten als vlees, soja, palmolie en cacao die op de Europese markt worden verhandeld. Met een krachtige Europese bossenwet wordt de betrokkenheid van Europa bij ontbossing en mensenrechtenschendingen gestopt.

Meer info

WWF-Sea Swim

Onder luid gejuich kwamen enkele jaren geleden 590 geoefende en minder geoefende zwemmers de Noordzee bedwongen om geld in te zamelen voor een plasticvrije zee. Voor deze eerste WWF-Sea Swim werd 0,5 of 1 kilometer gezwommen en hebben de deelnemers ruim 151.000 euro ingezameld! Wat een prestatie! Doe jij het ze na? Op zaterdag 10 september 2022 vindt de volgende Seaswim plaats. Schrijf je nu in!

Meer info

Groene zeeschildpad met een plastic zak Troy Mayne / WWF

Een zee zonder plastic

Plastic in de oceanen is een groot probleem. We werken op allerlei manieren aan een oceaan zonder plastic. Maar het is ook hoog tijd voor politieke actie. Daarom tekenden al meer dan 2 miljoen mensen wereldwijd de petitie voor een plasticvrije oceaan.

En het levert resultaat op! De VN-lidstaten hebben tijdens de milieuconferentie begin maart 2022 besloten dat er een internationaal bindend verdrag moet komen om plastic vervuiling te stoppen.

Samen redden we de Nederlandse natuur!

In Den Haag hebben we ruim 31.000 handtekeningen overhandigd aan de Tweede Kamerleden. Namens een grote groep Nederlanders geven we hiermee een krachtig signaal dat de politiek mee moet helpen de biodiversiteit in Nederland te herstellen. Dat kan door boeren te steunen die natuurvriendelijker willen gaan werken. Samen kiezen we voor een gezond boerenland, met ruimte voor insecten, weidevogels en andere natuur!  

Meer info

Een oceaan zonder herrie

De petitie tegen geluidsoverlast onder water is internationaal meer dan 65.000 keer getekend! Een onderwaterwereld vol prachtige fluittonen, liederen en klikgeluiden van zeezoogdieren als narwallen, ijswalvissen en beloega’s. Duizenden jaren lang waren dit de enige geluiden die in de Noordelijke IJszee galmden. Nu is er één grote vijand van deze prachtige tonen: herrie van scheepvaart. Stilte graag!

Meer info