Christiaan van der Hoeven / WWF-Netherlands

6 tips om plantaardiger te eten

Meer plantaardig voor meer natuur

Minimale inspanning, maximaal resultaat. Klinkt dat goed? Check dan snel onze 6 tips om plantaardiger te eten.

Brent Stirton / Getty Images / WWF-UK

Wat kan jij doen?

 • 1

  Begin klein

  Alle beetjes helpen. Begin daarom met kleine aanpassingen die makkelijk in je leven passen. Bijvoorbeeld plantaardige melk in de koffie of vegakip in je favoriete pasta. Als het weinig moeite kost, is de kans groter dat het blijft hangen. En dan help je toch de natuur.

 • 2

  Laat je inspireren 

  Je eetpatroon aanpassen kan lastig zijn. Een beetje hulp is dus wel fijn. Laat je inspireren door toffe foodinfluencers en kookprogramma’s. Kwestie van googelen en scrollen op Insta en TikTok. Of check deze recepten van het Voedingscentrum en de Week zonder vlees en zuivel.

 • 3

  Zet peulvruchten op het menu

  Peulvruchten als bonen, linzen en kikkererwten zijn de ultieme vleesvervangers. Deze kleine krachtpatsers zitten namelijk vol eiwitten, vezels, vitamine B en mineralen. En dan zijn ze doorgaans ook nog eens goedkoper dan vlees. Kleine aanpassing, grote impact! Inspiratie nodig? We hebben speciaal voor jou een receptenboekje ontwikkeld zodat jij een lekkere #beanmeal kan maken.

  Lees verder
 • 4

  Portemonnee? PortemonJA!

  Veel mensen denken dat plantaardig eten duurder is dan niet plantaardig. Alhoewel er steeds meer bijzondere producten in de schappen liggen die wat mogen kosten, zijn plantaardige eiwitten in de vorm van bonen en tofu vaak goedkoper dan vlees, zuivel en vis.

 • 5

  Varieer meer

  Wist je dat de gemiddelde Nederlander slechts 9 verschillende soorten groenten op regelmatige basis eet? Wat? We weten het, ongelooflijk! Er bestaan namelijk wel 1000 verschillende groenten. Keuze genoeg. Dus probeer eens iets nieuws. Zo blijft plantaardig eten spannend.

 • 6

  Groente van de boer

  Hoe meer je lokaal koopt, hoe beter voor de natuur. Je eten hoeft namelijk geen grote afstanden af te leggen en dat scheelt heel wat CO2. Dus trek je overall aan en ga eens op bezoek bij de boer bij jou in de buurt. Vaak verkopen ze zelf ook direct hun producten of hebben ze groente-abonnementen. Zo help je de natuur en lokale ondernemers. Jij held!

Meer tips

Wil je nog meer tips om je eetgewoontes te verduurzamen voor meer natuur? Lees bijvoorbeeld hoe je minder eten verspilt.

Lees de tips

Minder voedsel verspillen

Met verschillende producten uit onze webshop

Earth’s Own Cuisine

€ {{variantPrice}} € {{originalPrice}}
€ {{variantPrice}}

Broodnodig - Herbruikbare boterhamzak - Oranje

€ {{variantPrice}} € {{originalPrice}}
€ {{variantPrice}}

Vegan Food Wraps - set van 4 maten

€ {{variantPrice}} € {{originalPrice}}
€ {{variantPrice}}