Nieuw
Omschrijving

"Gemengd bos" is de derde legpuzzel van de "Endangered Species Collection", die zich volledig richt op (kritisch) bedreigde dier- en plantensoorten. Dankzij de unieke tekentechniek lijken de dieren bijna fotorealistisch.

Bevat een groot inlegvel waarop alle diersoorten staan ​​vermeld met hun naam en staat van instandhouding.

"Temperate forest" is een modern geïllustreerd kunstwerk van kunstenares Gaia Sorrentino. De puzzel bevat 65 bedreigde en ernstig bedreigde soorten van het gematigde bos. Het is bedoeld om de aandacht te vestigen op de prachtige natuur van onze blauwe planeet die de moeite waard is om te beschermen.

Gaia Sorrentino is een ervaren natuurkunstenaar die gespecialiseerd is in het tekenen en schilderen van zoogdieren en vogels. Met haar gecombineerde techniek van digitale en traditionele tekentechnieken geeft ze haar illustraties een zeer realistische en unieke uitstraling.

 

 

Hoe en wat

Deze puzzel is ontwikkeld door het Zwitserse bedrijf Treecer. De oprichters Marc en Samuel hebben niet alleen een fascinatie voor spelletjes, maar ook voor de natuur. Alle producten van Treecer vertellen het verhaal van de natuur en zijn duurzaam ontwikkeld. 

Alle producten zijn gefinancierd middels crowdfunding en dat zorgde er ook voor dat in een vroeg stadium de consumenten betrokken werden bij de ontwikkeling van de producten. Dit heeft geresulteerd in hoge beoordelingen van de producten.

Treecer beschijft haar waarden alsvolgt:

De natuur met al haar bewoners is erg belangrijk voor ons. Al onze producten zijn dan ook gemaakt van FSC-gecertificeerde / gerecyclede grondstoffen en we vermijden zoveel mogelijk het gebruik van plastic. Bovendien compenseren we alle CO2 die wordt gegenereerd tijdens de productie en verzending van onze producten met myclimate. Voor de CO2-compensatie steunen we een project in Myanmar, dat gericht is op de herbebossing van de mangrovebossen in de Ayeyarwady-delta, die als habitat dient voor veel bedreigde diersoorten.

 

Treecer werkt ook samen met WWF Zwitserland.

 

Specificaties
Merk:
Treecer
Materiaal:
FSC-gecertificeerd karton. Ter bescherming van het product wordt deze in plastic folie geleverd.
Bron:
Gemaakt in Duitsland, ontworpen in Zwitserland
Afmetingen:
68 x 48 cm

Bedreigde dier- en plantsoorten

Deze puzzel richt zich volledig op de verschillende bedreigde dier- en plantsoorten in het gemengde bos. In de doos zit een inlegvel waarop van al deze dieren vermeld staat in welke mate ze bedreigd worden. 

Help WWF al puzzelend in het beschermen van deze dieren.

 

Dit vind je misschien ook leuk