Omschrijving

Met deze handige shopper wordt winkelen nog leuker. De tas is niet alleen erg duurzaam - gemaakt van 100% organisch katoen - hij is ook nog eens erg mooi dankzij de tekening van de jaguar gemaakt door Maartje Hendriks van het jonge bedrijf Koord.

 

Hoe en wat

Een plastic tasje gaat wel 20 jaar mee. Het duurt dus 20 jaar voordat een plastic tasje dat in de zee terecht is gekomen is afgebroken. Voor plastic flesjes is dit maar liefst 450 jaar! 

Per jaar komt meer dan 11 miljoen ton plastic afval in zee terecht. Dat kost miljoenen vissen, vogels, zeeschildpadden, zeehonden, walvissen en dolfijnen het leven. Het plastic dat in de zeeën terechtkomt, verteert niet. Het valt uit elkaar in steeds kleinere stukjes, die ook nog eens steeds giftiger worden. Door al die kleine deeltjes plastic in het water veranderen de oceanen in een plastic soep.

Gebruik daarom géén plastic tassen, maar een mooi alternatief van organisch katoen.

Specificaties
Kleur:
Naturel
Materiaal:
100% organisch katoen
Afmetingen:
38 x 42 cm
Milieuvriendelijk:

Geef natuur een stem

Natuur heeft geen stem, wij wel. Deze shopper maakte onderdeel uit van de Geef natuur een stem-campagne. Velen hebben deze tas gekocht om onze campagne te steunen en te laten zien hoe belangrijk de natuur voor hen is. Ook tekenden velen onze petitie 'Voice for the planet', waarmee WWF de wereldleiders op kon roepen geen beslissingen te nemen die ten koste gaan van de natuur. Wij bedanken alle mensen die ons gesteund hebben enorm.

We hebben nog enkele stuks over van deze tas. Door 'm te bestellen kan je nog steeds laten zien hoe belangrijk de natuur voor jou is.

Dit vind je misschien ook leuk