Omschrijving

Ons basic witte t-shirt is gemaakt van 100% organisch katoen en draagt enorm soepel onder andere kleding of gewoon als classic wit shirt. Er is geen mix van materialen gebruikt waardoor het perfect is voor recycling. Ben je uitgekeken op het shirt dan kan er zonder moeite nieuwe kleding van worden gemaakt.

Dit unisex model is verkrijgbaar in verschillende maten en heeft een subtiel WWF-logo in de nek. Het is wasbaar in de machine; de wasvoorschriften staan met inkt op waterbasis in het shirt gedrukt. Dus er is ook geen extra materiaal voor een label gebruikt. Het enige 100% plastic vrije shirt in de markt.

Gewoon het perfecte circulaire t-shirt.

Hoe en wat

Dit shirt past in de circulaire economie; het is ontworpen en geproduceerd voor hergebruik. Daarom is het volledig van één materiaal gemaakt: organisch katoen. Wanneer er nieuwe kleding van gemaakt moet worden hoeven de materialen niet eerst gescheiden te worden.

Specificaties
Merk:
Easy Essentials
Kleur:
Wit
Materiaal:
100% organisch katoen, geen mix van stoffen; mono materiaal
Bron:
Portugal
Maat:
XXS
Wasadvies:
wasmachine op 40°

Onze panda mag gezien worden

De voorkant van dit shirt is helemaal wit, maar in de nek op de achterkant van dit t-shirt staat ons WWF logo in het klein geprint. Als kwetsbare diersoort en als beeldmerk van WWF verdient de panda alle aandacht.

Eerlijk gemaakt in Europa

WWF heeft Easy Essentials geselecteerd voor de productie van dit t-shirt. Easy Essentials is een Nederlands bedrijf dat duurzame t-shirts maakt in Europa. Dit t-shirt is klaar voor hergebruik en mag als het is versleten worden teruggestuurd. Het organische katoen (GOTS gecertificeerd) groeit en wordt geoogst in India. Van de garen wordt in Portugal de stof gebreid. De bedrukking van de shirts vindt plaats in Portugal (grotere aantallen) of in Amsterdam (enkele stuks). De gehele productie keten is vraag gestuurd dit betekent dat er geen producten worden verspild. In het hele proces wordt géén plastic toegevoegd. Dus geen polyester garen. Geen plastic labels of verpakking en zelfs geen plastic tape tijdens het vervoer. Zero plastic dus.

Dit vind je misschien ook leuk