Omschrijving

In 2017 werd het wereldwijde gebruik van plastic wattenstaafjes ingeschat op meer dan 500 miljard stuks. En dit product staat op nummer 4 van de meest gevonden wegwerpartikelen op onze Noordzeestranden.

Gelukkig komt daar vanaf 2021 verandering in. Dan worden plastic wattenstaafjes namelijk verboden. Een hele goede stap.

Goede, duurzame, alternatieven zijn er gelukkig al. Deze wattenstaafjes zijn gemaakt van bamboe, met topjes van biologisch katoen. Hierdoor is het wattenstaafje 100% composteerbaar. Je kan ze dus met een gerust hart bij het GFT-afval doen.

Ook de verpakking is geen plastic aan te pas gekomen

200 stuks in een doosje

P.s. Mocht je nog wat plastic wattenstaafjes in je badkamer hebben liggen, maak ze dan vooral eerst op. Zomaar weggooien zonder ze gebruikt te hebben, daar wordt niemand blij van.

Hoe en wat

Bambaw is een milieuvriendelijke merk voor zero-waste producten. Het is hun missie om de consumptie te overdenken en herbruikbare alternatieven voor verpestende producten aan te bieden. Bambaw gelooft dat een duurzamere en ethisch verantwoorde wereld mogelijk is en het is aan ons allemaal om dit te realiseren.

Katoenen wattenstaafjes staan op de 8e plek in een lijst van het meest voorkomende plasticafval op het strand. Recyclen is niet mogelijk en te dikwijls vinden de staafjes een weg naar de natuur, waar ze enkele honderden jaren blijven liggen en het onderwaterleven bedreigen. Een product dat minder dan een minuut wordt gebruikt hoort biologisch afbreekbaar te zijn.

Specificaties
Merk:
Bambaw
Materiaal:
Bamboe met topjes van biologisch katoen. Het doosje is van gerecycled karton
Bron:
Gemaakt in China, CO2-neutraal verscheept naar Nederland
Afmetingen:
De staafjes zijn 75 mm lang
Milieuvriendelijk:

Duurzaam, maar ook handig in gebruik

De Bambaw wattenstaafjes zijn niet alleen recyclebaar en volledig composteerbaar, ze zijn ook handig in gebruik. Bewaar ze bij voorkeur op een koele, droge plaats. Ze zijn geschikt voor alle huidtypes, dus ook voor een gevoelige huid. Bamboe staafjes zijn stevig en zullen niet snel breken of splinteren en de katoenen topjes zullen niet snel los laten. 

Dit vind je misschien ook leuk