Omschrijving

Voor de Kinderboekenweek 2022 (maar ook daarna!) is dit interactieve boek van het Wereld Natuur Fonds NATUURlijk een must-have

Met NATUURlijk doe je zo zet jij een stap in de groene richting! Want in dit superleuke boek, dat gemaakt is in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds en PatsBoem!, worden al jouw vragen over de natuur beantwoord én ontdek je hoe je zelf de aarde een stukje groener maakt.

Met grappige tekeningen van Wendy Panders en aansprekende foto’s. Dat we de aarde weer een beetje groener moeten maken, snappen we. Maar hoe doe je dat elke dag weer? Dat hoeft niet zo ingewikkeld te zijn! Lees in dit boek niet alleen van alles over de oceanen, permafrost, tijgers, groene uitvindingen, sprinkhanen, jungles, glitters en duurzaamheid, maar ontdek meteen welke (kleine) stappen jij zelf kunt zetten om de aarde weer een beetje terug aan de natuur te geven. Ga je uit eten of ergens wat drinken? Vraag om een drankje zonder rietje. Zeurt je vader dat je zonnebrand op moet? Vertel dat je graag zonnebrand smeert dat koraal niet aantast. Want NATUURlijk doe jij dat zo!

Dit interactieve boek van het Wereld Natuur Fonds bevat 52 weekthema’s met voor elke dag een vraag en een antwoord en is geschreven in een toegankelijke en eigentijdse stijl door PatsBoem!, die in 2022 een Bronzen Griffel ontving voor Toen het oorlog was, 1914-1918.

Specificaties
Merk:
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
Afmetingen:
22,9 X 28 cm
Aantal pagina's:
216
Auteur:
Patsboem!
Illustrator:
Wendy Panders
Publicatie jaar:
2022
ISBN nummer:
9789021034959

Enkele pagina's uit het boek

Gi-ga-groen

Het thema van de Kinderboekenweek 2022 was Gi-ga-groen. Een thema waar wij als WWF natuurlijk helemaal achter staan. Boeken zijn een geweldig medium om kinderen de liefde voor natuur bij te brengen. Want zeg nou zelf, er is toch niets lekkerder dan te speuren door de bossen, te vliegeren op het strand of een moestuintje te maken in je eigen tuin? De natuur is overal om ons heen en wij hebben de natuur nodig. We kunnen niet zonder natuur. Er zijn heel veel boeken die jou helpen om een echte natuurheld te worden. Kijk eens rond op onze website of bezoek tijdens de kinderboekenweek een boekwinkel bij jou in de buurt.

Bekijk onze Gi-ga groene boekentips

Gebruik je dit boek op school?

Ga in jouw klas aan de slag met de gratis lesbrief. Zo gaat jouw groep op een creatieve manier bezig met de inhoud van dit boek.

Dit boek gratis ontvangen?

Maak je kind nu Ranger en je ontvangt dit geweldige boek helemaal gratis!

Dit vind je misschien ook leuk