Omschrijving

MOYU en WWF willen samen papierverspilling tegengaan en bestaande ecosystemen beschermen. En jij kan ons daarbij helpen!

Bestel dit limited edition Tijger notitieboek van steenpapier en steun ons bij het planten van nieuwe bomen. De opbrengst van dit product gaat direct naar ons Biljoen Bomen project.

Steenpapier is een alternatief voor 'normaal' papier. Om papier te maken zijn bomen nodig, om steenpapier te maken niet. Door dit notitieboek te gebruiken hoeven er dus minder bomen gekapt te worden. Bovendien is steenpapier waterafstotend en dus kan je een pagina heel eenvoudig met een natte doek schoonvegen. Zo kun je elke pagina opnieuw beschrijven en gaat het notitieboek oneindig lang mee.

Hoe en wat

Het bedrijf MOYU maakt notitieboekjes van steenpapier zodat er geen bomen voor hoeven te worden gekapt. Om de natuur nog verder te herstellen plant MOYU samen met Trees for Kenya nieuwe bomen in Kenia.

Steenpapier is het duurzame alternatief voor normaal "pulp" papier. Het is een duurzame ontwikkeling in een boom-vrije papiersoort die hoofdzakelijk bestaat uit gemalen steen (Calcium Carbonaat). Tijdens de productie van steenpapier worden er geen water en bleekmiddelen gebruikt, wat onder andere zorgt voor een 67% lagere CO2-uitstoot. Lees verder op de site van MOYU.

Specificaties
Merk:
Moyu Notebooks
Materiaal:
Steenpapier
Afmetingen:
A5
Milieuvriendelijk:

Een (on)uitwisbare indruk

Met een notitieboekje van Moyu x WWF kan je voor de dag komen. Je maakt niet alleen indruk met het design, maar ook met het gebruik; steenpapier is uitwisbaar en dus gebruik je dit boekje keer op keer en bespaar je op papier en zorg je dus direct voor de natuur.

Steenpapier?

Het papier van dit boekje voelt iets anders aan dan 'normaal papier'. Het papier is wat dikker, gladder en schrijft comfortabeler. Wanneer je met de meegeleverde Frixion-pen in het boekje schrijft ontstaat het grote voordeel: binnen 8 (!) seconden is de inkt opgedroogd en kan je gewoon met je vinger over de geschreven tekst heen bewegen of het boekje sluiten, maar als je met een vochtig doekje (ook meegeleverd) over de tekst gaat veeg je alles weer uit en kan nadat de pagina droog is gewoon weer opnieuw beginnen met aantekeningen maken. Zo kan je blijven schrijven zonder je schuldig te voelen over je papierverbruik!
Een MOYU uitwisbaar notitieboekje is tot wel 500x herschrijfbaar en zelfs als je de tekst pas na maanden of een jaar wilt uitwissen, gaat dat nog even gemakkelijk!

WWF

De IUCN Rode Lijst geeft aan hoe het er voor staat met dier- en plantsoorten. Elk dier of plant op de lijst is ingedeeld op een schaal van 7 statussen. Hoe hoger op de lijst, hoe belangrijker het is om samen met WWF dit dier of deze plant te beschermen. Voor het dier dat centraal staat bij dit product geldt de status:

Ernstig bedreigde dier- of plantensoort (CR, critically endangered, 5)

Dit vind je misschien ook leuk