Omschrijving

De avonturen van Shakti en haar drie welpen is een fictief verhaal, geïnspireerd op ware gebeurtenissen, over een dag in het leven van een tijgerin. Dit (voorlees)boek is bedoeld voor kinderen (4-8 jaar). Het staat vol levendige illustraties en eenvoudige verhalen.

WWF Nepal heeft in samenwerking met Wildlife Conservation Nepal de verhalen in dit boek geschreven. WWF Nederland heeft het boek in Het Jaar van de Tijger (2022) naar het Nederlands vertaald om ook de Nederlandse kinderen kennis te laten maken met dit bijzondere dier dat helaas nog steeds bedreigd is.

Hoe en wat

De Bengaalse tijger (Panthera tigris tigris) is een van de twee tijgerondersoorten die er zijn. Hij komt voor in Nepal, India, Bhutan en Bangladesh. Tijgers hebben veel voedsel nodig en veel ruimte. Tijgers zijn territoriaal en staan aan de top van de voedselketen.

Volgens de Tiger Census van 2018 is Nepal de thuisbasis van 235 wilde tijgers, wat veel hoop geeft voor het behoud van de tijger. Tijgers worden echter nog steeds bedreigd door illegale activiteiten zoals stroperij, door de aanleg van wegen en achteruitgang en verlies van leefgebied.

Dit boek is bedoeld om de benarde situatie van de tijger te benadrukken en het bewustzijn te vergroten over de noodzaak om de soort te behouden.

 

Specificaties
Afmetingen:
21 x 29,7 cm
Aantal pagina's:
48
Auteur:
WWF Nepal en WCN Nepal
Illustrator:
Abin Shrestha
Publicatie jaar:
2022
ISBN nummer:
9789074595285

Lees alvast het begin van dit boek

Er leefde eens, in de groene en weelderige bossen van Nepal, een jonge tijgerin genaamd Shakti. Ze was de sterkste en snelste tijgerin van de hele jungle.

Haar huis was een groot bos met enorme graslanden.

Op een dag wandelde Shakti door haar bosgebied, toen ze plotseling iemand haar naam hoorde roepen: "Shakti!".

Het was Harkey, de langoer. "Shakti! Jullie zijn allemaal volwassen en jullie zien er net zo uit als je moeder", zei hij opgewonden.

"Hoe ken je mijn moeder?" vroeg Shakti, lichtelijk verbaasd. "Iedereen in het bos kende je moeder. Ze was een felle en sterke tijgerin en laat een erfenis achter als geen ander", zei Harkey.

Enkele pagina's uit het boek

Dit vind je misschien ook leuk