Omschrijving

Over Leven in het Wild gaat over de vaak bloedstollende avonturen van de Nederlandse wildlife dierenarts Martine van Zijll Langhout, nu dierenarts van ARTIS en Stichting AAP. Gedurende 6 jaren woonde en werkte Martine met vele wilde diersoorten (o.a. gorilla’s, neushoorns, leeuwen, olifanten, antilopen, buffels, chimpansees en giraffen) in Afrika. Ze woonde niet alleen in een tent in uitgestrekt regenwoud in Gabon, omringt met slangen en olifanten, maar ze rende ook regelmatig voor haar leven over olifantenpaden. In Zuid-Afrika runde ze een dierenartsenpraktijk voor wilde dieren, waar ze vele wilde dieren verdoofde en behandelde. Dagelijks schoot ze verdovingspijlen te voet, te paard of uit een helikopter, en ze was actief tegen de neushoornstroperij. Het leven in een groot ecosysteem in verbinding met andere levende wezens vol met gevaar leerde haar veel, onder andere over onze oorsprong, ons mens-zijn en onze kwetsbaarheid.  

Over Leven in het Wild gaat over het najagen van dromen, de impact van mensen op de natuur, het grote belang van natuurbehoud en wat wij kunnen leren van wilde dieren. Levenslessen die ook zeer toepasselijk zijn in ons dagelijkse Nederlandse leven en die ons bewust maken hoe belangrijk goed zorgen voor de natuur is, ook voor ons eigen voortbestaan.

 

'Een hartverwarmend boek vol met avonturen en dierenliefde. In een wereld met steeds meer mensen hebben we steeds meer verantwoordelijkheid voor dieren, ook in het wild. De auteur neemt ons mee naar Afrika om te tonen hoe een dierenarts een verschil maakt in onze relatie met de natuur.' - Frans de Waal, auteur van Mama’s laatste omhelzing

'Naast één groot avontuur ligt er de diepere laag in dit boek. Deze gaat over verbinding, innerlijke kracht, bewust leven, dienstbaarheid en liefde. Lees dit boeiende boek. Het is fantastisch.' - Prinses Irene van Lippe-Biesterveld

Hoe en wat

Over de auteur: 

Martine van Zijll Langhout is wildlife- en zoo-dierenarts. Sinds 1992 reist ze de wereld over om te werken met wilde dieren en te strijden voor natuurbehoud. Naast haar huidige banen als dierenarts in Artis en bij Stichting AAP geeft ze les, doet ze onderzoek, publiceert ze artikelen en geeft ze lezingen om mensen te inspireren anders naar de wilde dieren én zichzelf te kijken.

Specificaties
Merk:
Uitgeverij Ambo Anthos
Aantal pagina's:
272
Auteur:
Martine van Zijll Langhout
Publicatie jaar:
2020
ISBN nummer:
9789026352522
Art Rooijakkers
WWF Ambassadeur
Dit boek, vol spannende en mooie avonturen in de wildernis, is een dikke vette aanrader!
WWF-ambassadeur Andre Kuipers
Andre Kuipers
Astronaut en WWF ambassadeur
'Deze avontuurlijke wildlife dierenarts laat ons zien dat mensen kwetsbare wezens zijn die slecht een klein schakeltje vormen in een groot geheel. Prachtig!

Dit vind je misschien ook leuk