Floor en haar werk bij WWF
Na mijn studie in Wageningen, Internationale Ontwikkelingsstudies, heb ik mij ondergedompeld in ons voedselsysteem, van de manier waarop wij ons voedsel produceren tot consumptie en alles wat ertussen zit. Dit heb ik gedaan vanuit verschillende organisaties (Foodtrainee bij Urgenda, promotie-onderzoek bij Wageningen Universiteit, Projectmanager bij Kipster). Wat mij na al die jaren nog steeds fascineert is dat ons voedselsysteem zowel de basis vormt van ons bestaan (mensen moeten eten) als alles omvattend is: het raakt thema’s als gezondheid, biodiversiteit, sociaal-economische vraagstukken, klimaat en dierenwelzijn.
Ik vind het geweldig dat ik bij WWF-NL de kans krijg om aan een voedselsysteem te werken waarbij de natuur niet meer te leiden heeft onder onze voedselproductie, maar juist floreert. Zo werk ik mee aan een toekomstbestendige landbouw die bestand is tegen het veranderende klimaat en samenwerkt met natuurlijke processen.
Artikelen van Floor
Blijf op de hoogte
Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).