Regioteam Groningen

Actief in postcodegebied: 9500 AA - 9999 ZZ 
 
 

Wij zijn een zeer enthousiast team en richten ons met name op educatie. Wij proberen kinderen en jongeren te interesseren in en te enthousiasmeren voor de natuur en natuurbehoud; of het nu gaat om de natuur dichtbij of verder weg.

Gastlessen op scholen

Wij geven gastlessen aan de groepen 3 tot en met 7. We hebben lessen ontwikkeld over verschillende dieren die WWF beschermt: de olifant, neushoorn, tijger, panda en orang-oetan. Daarnaast bieden we een circuitles over oceanen aan.

Tijdens onze gastlessen maken de leerlingen aan de hand van allerlei attributen, beeldmateriaal, filmpjes, spellen of proefjes kennis met één van de wilde dieren of gebieden die WWF probeert te beschermen. Deze lessen van ongeveer een uur tot vijf kwartier zijn interactief. Ze sluiten goed aan bij de leerdoelen van het basisonderwijs en kunnen daardoor goed dienen als aanvulling op de natuurlessen.

Spreekbeurtpakket

Moet jij dit jaar (weer) een spreekbeurt geven en wil je het over het Wereld Natuur Fonds houden? Dan kun je als je in onze regio woont bij ons een spreekbeurtpakket aanvragen. Je ontvangt dan:

  • een poster
  • een magazine: Posterzine (LifeGuard), TamTam of Pipapanda
  • stickers of ansichtkaarten om uit te delen
  • tattoos met WWF-logo
  • een paar lidmaatschapskaarten
  • een informatieblad over WWF

Wil je ons team komen versterken?

Meld je aan via het opgaveformulier en selecteer Regioteam Groningen. Wij nemen dan z.s.m. contact met je op.

Contactgegevens

Teamcoördinator Rolinka Bouwmeester, groningen@wnfregioteam.nl

Voor gastlessen en spreekbeurten, mail naar educatie@wnfgroningen.nl

Volg ons team op social media

Facebook

Instagram