Nieuw
Omschrijving

De retro-geinspireerde Grape sneakers van MoEa in wit zijn gemaakt in Italie van druiven afval uit Italie.

Hoe en wat

MoEa is een Europese fabrikant van vegan sneakers. Ze maken gebruik van de minst voor de hand liggende restmaterialen om trendy sneakers te maken.

Bij MoEa snappen ze dat je soms een stapje extra moet zetten om écht duurzaam te zijn. Daarom kiest MoEa ervoor om haar schoenen niet alleen te maken van grondstoffen die een zo klein mogelijke voetafdruk hebben, maar ook van een aantal ongebruikelijke, plantaardige materialen. De sneakercollectie van MoEa bestaat bijvoorbeeld uit een lijn die voor een deel bestaat uit appelschil, cactus bladeren, maïs schillen, de huid van druiven en ananasschil. Al deze grondstoffen zijn restproducten van andere productieprocessen en zouden normaliter op een afvalberg eindigen. 

Deze witte sneakers zijn gemaakt van druiven afval uit Italië. De wijn idustrie in Italie produceert elk jaar tonnen vol met wijn, normaal wordt gedurende dit proses het afval van de druif weg gegooid. Een partner van MoEa (VEGEA) neemt de druif afval over van de wijnboeren en mixt dit met bio-pu en gerecycled polyester zodat het een alternatief leer materiaal wordt. Door dat de kunststof gemixt wordt met het afval van de druif hoeft er minder kunststof gebruikt te om de productie van nieuwe en meer kunststof tegen te gaan.  

Specificaties
Merk:
MeEa
Kleur:
Wit
Materiaal:
55% druivenafval, 22% bio-PU, 23% gerecycled polyester.
Bron:
Gemaakt in Italië van afval van druiven van Italiaanse wijngaarden
Maat:
36
Wasadvies:
wasmachine op 30°, niet in de droger

Schoenen van druiven?

Ja, je leest het goed. Deze schoenen zijn (deels) gemaakt van druiven. Van druiven afval wel te verstaan. Bij de productie van wijn blijven de druiven schillen over. Normaal gesproken worden die weggegooid. Maar deze blijken een hele goede basis te zijn om een alternatief leer van te maken.