Omschrijving

Onze populaire circulaire t-shirts zijn nu uitgebreid met een kinderlijn. Hetzelfde draagcomfort en uiteraard ook 100% plasticvrij. Maar dan in kindermaten.

We starten met twee bedrukkingen: deze stoere tijger en het vrolijke kleine olifantje.

Ook voor deze kinder t-shirts is geen mix van materialen gebruikt waardoor het perfect is voor recycling. Is je kind uit het shirt gegroeid dan kan er zonder moeite nieuwe kleding van worden gemaakt.

En mocht je kleine het witte shirt met buitenspelen vies hebben gemaakt, weet dan dat het op 40 graden te wassen is in de machine; de wasvoorschriften staan met inkt op waterbasis in het shirt gedrukt. Dus er is ook geen extra materiaal voor een label gebruikt. Het enige 100% plastic vrije shirt in de markt.

Gewoon het perfecte circulaire kinder t-shirt.

Hoe en wat

Dit shirt past in de circulaire economie; het is ontworpen en geproduceerd voor hergebruik. Daarom is het volledig van één materiaal gemaakt: organisch katoen. Wanneer er nieuwe kleding van gemaakt moet worden hoeven de materialen niet eerst gescheiden te worden.

Specificaties
Merk:
WWF x Easy Essentials
Kleur:
Wit
Materiaal:
100% organisch katoen, geen mix van stoffen; mono materiaal
Bron:
Portugal
Maat:
3-4 jaar (98-104)
Wasadvies:
wasmachine op 40°
WWF

De IUCN Rode Lijst geeft aan hoe het er voor staat met dier- en plantsoorten. Elk dier of plant op de lijst is ingedeeld op een schaal van 7 statussen. Hoe hoger op de lijst, hoe belangrijker het is om samen met WWF dit dier of deze plant te beschermen. Voor het dier dat centraal staat bij dit product geldt de status:

Ernstig bedreigde dier- of plantensoort (CR, critically endangered, 5)

Voor de kleine tijger fans

Ontwerpbureau Koord maakte speciaal voor WWF deze stoere tekening van een tijger. Is jouw kind ook dol op tijgers? Dan zal je ze vast heel blij maken met dit shirt en maken wij met onze natuurbeschermingsprojecten de tijgers in het wild weer blij.

Eerlijk gemaakt in Europa

WWF heeft Easy Essentials geselecteerd voor de productie van dit t-shirt. Easy Essentials is een Nederlands bedrijf dat duurzame t-shirts maakt in Europa. Dit t-shirt is klaar voor hergebruik en mag als het is versleten worden teruggestuurd. Het organische katoen (GOTS gecertificeerd) groeit en wordt geoogst in India. Van de garen wordt in Portugal de stof gebreid. De bedrukking van de shirts vindt plaats in Portugal (grotere aantallen) of in Amsterdam (enkele stuks). De gehele productie keten is vraag gestuurd dit betekent dat er geen producten worden verspild. In het hele proces wordt géén plastic toegevoegd. Dus geen polyester garen. Geen plastic labels of verpakking en zelfs geen plastic tape tijdens het vervoer. Zero plastic dus.

Dit vind je misschien ook leuk