Uitverkoop
Omschrijving
Caps that speak for our planet. Be the voice and wear the cap. 
Samen met 5 inspirators ontwierp Tess van Zalinge speciaal voor WWF 6 unieke Statement Caps. Kies jouw statement, draag de Cap die jouw stem draagt.  
 

Dé Statement Cap van Tess van Zalinge  

'Conscious maker' Tess van Zalinge ontwerpt op het snijvlak van couture en ready-to-wear. Ze herleeft en viert hierbij de tradities van Nederlands erfgoed en de lokale ontwerp-cultuur. Haar doel is om te delen met haar creaties. Om verhalen, herinneringen en ambacht technieken te delen om zo erfgoed te borgen wat anders vergeten zal worden. Om ontwerpen te maken die lang meegaan en worden gemaakt met onverwachte combinaties, stemt Tess haar ambities af op toewijding aan circulaire duurzaamheid. Ontwerpen om te koesteren met een positieve en bewuste bijdrage. 

 

Hoe en wat

De natuur verdwijnt snel. Veel te snel. Elke minuut verliezen we 30 voetbalvelden aan bos. Er zijn 70% mínder neushoorns op de wereld dan 40 jaar geleden. De oceanen raken leger en leger. En klimaatverandering is steeds meer zichtbaar en voelbaar. Dit is een ramp die niet alleen dieren, planten en bomen raakt, maar ook onszelf.  

Toch is er is een oplossing. In projecten over de hele wereld en door verbinding te zoeken met anderen, bouwen we aan méér natuur. Meer natuur zorgt voor meer kleur, overal ter wereld én voor een veilige, schone leefomgeving voor ons allemaal. In 2023 slaan we opnieuw de handen ineen met ontwerper en inspirator Tess van Zalinge. Speciaal voor WWF ontwierp zij - in co-creatie met 5 andere inspirators – 6 Statement Caps, om mensen te inspireren in actie te komen voor méér natuur op onze wereld.  

Natuur is geen bijzaak, maar keiharde hoofdzaak. Draag bij aan meer natuur, draag de special edition Statement Cap. 

De caps zijn volledig duurzaam geproduceerd door het Nederlandse productiehuis; ‘Unrobe.’ Het merk richt zich op duurzaamheid en het verminderen van de impact van de mode-industrie op het milieu. Daarbij gebruikt Unrobe gerecyclede en biologische materialen voor de productie van kleding en accessoires en streeft naar een gesloten en circulaire productieketen.

Het design is ontwikkeld met een unieke unisex pasvorm, voorzien van het GOTS certificaat en heeft een volledig duurzaam productie proces, van materiaal en vervaardiging tot aan eindproduct en distributie.

Specificaties
Merk:
Tess van Zalinge i.s.m. Unrobe
Kleur:
Donkerblauw met beige borduursel
Materiaal:
100% biologisch katoen GOTS
Bron:
Turkije

Tess van Zalinge:

"Ik zet mij met deze unieke samenwerking in voor WWF: Het is namelijk vijf voor twaalf. Natuurverlies en klimaatverandering zijn niet langer ver-van-ons-bed-shows. Ze raken ons állemaal, elke dag opnieuw. Het beschermen van de natuur en het klimaat is simpelweg goed voor iedereen, inclusief onszelf." 

 

Paul Bellaart

Dit vind je misschien ook leuk