Nieuw
Omschrijving

Start met een duurzamere manier van afwassen met deze starterskit van Boavista Circular. 

De starterskit bevat:

  • een blok afwaszeep gemaakt van gebruikte frituurolie
  • een spons van gerecycled visnet
  • een multifunctionele tas van gerecycled visnet 

Deze afwaszeep is geheel natuurlijk en 100% biologisch afbreekbaar. Het is zacht voor je handen en voor het milieu. Dit zeepblok is gemaakt van gebruikte frituurolie. Door dit afvalproduct in te zamelen en er zeep van te maken voorkomen we verstopte afvoeren en schade aan de natuur.

De dikke en rijke consistentie maakt de zeep krachtig genoeg om het meest hardnekkige vet te verwijderen, waardoor de vaat er onberispelijk uitziet met een mooie glans.

Deze milieuvriendelijke afwaszeep doet ook dienst als een effectieve allesreiniger om je huishouden schoon te houden zonder enige negatieve impact op het milieu.

Het met de hand gegoten afwasmiddel wordt geleverd in een hervulbare kom van terracotta keramiek; als je zeep op is, kun je een navulling bestellen en zelf terug in de kom plaatsen. 

200 gram zeep. Gemaakt in Amsterdam. 

Ingrediënten: gebruikt frituurvet , Kokosolie, Natriumhydroxide, Gedistilleerd water, Etherische olie (Citrus sinensis)

De visnetspons is gemaakt door een Braziliaanse milieuactivist en kunstenaar met behulp van geredde visnetten en helpt je iets terug te doen voor de planeet. De spons zorgt ervoor dat zeer vervuilende en van aardolie afgeleide materialen uit onze oceanen worden verwijderd, waardoor schade aan het zeeleven wordt voorkomen.
Dit planeetvriendelijke schoonmaak-alternatief, met de hand genaaid door vrouwen in Santa Catarina (Zuid-Brazilië), ondersteunt zelfs gemeenschappen met lage inkomens. Met een ongeëvenaarde duurzaamheid kan de spons keer op keer worden gebruikt - tot wel twee jaar lang.

80% van de vervuiling van de oceaan is plastic; een aanzienlijk deel hiervan is afkomstig uit de visserij. Het is tijd om oceaanvervuiling tegen te gaan en de circulaire economie te ondersteunen met de toekomstgerichte oplossingen van Boavista Circular.

Hoe werk het: Verwijder overtollig voedsel van de afwas. Maak de spons nat en wrijf ermee in de zeepkom om zeepsop te maken; herhaal indien nodig. Was de artikelen en spoel ze goed af. Werkt in warm of koud water.

Suggestie voor het reinigen van de spons: Laat deze 5 minuten weken in een kom met azijn. Of gewoon in de vaatwasser 

Hoe en wat

Boavista Circular is opgericht door Flavia Reinert, een Braziliaanse vrouw met een missie om de planeet te redden:

"Ik ben in 2015 naar Amsterdam verhuisd en wist niet waar ik mijn gebruikte bakolie moest weggooien, dus begon ik het te gebruiken om mijn eigen schoonmaakproducten te maken.
Thuis gebruiken we dit product als ingrediënt om onze huishoudelijke schoonmaakproducten te maken.

Ik herinner me dat buren en familieleden hun olie aan mijn moeder gaven, en in ruil daarvoor kregen ze hun zeepjes.
Dus we deden toen al mee aan een circulaire economie zonder het te beseffen.

Het duurde niet lang voordat mensen vroegen waarom je er geen bedrijf van zou maken; tegelijkertijd kan de olie worden gerecycled en kan bewustzijn worden gecreëerd, waardoor de impact van onjuiste olieafvoer op onze oceanen, rivieren, bodem en buizen wordt geminimaliseerd.

Zo kunnen we samen participeren in een circulair systeem."

Specificaties
Merk:
Boavista Ciruclar
Materiaal:
Spons: gerecycled polyamide (nylon). Zeep: gebruikte frituurolie
Bron:
Zeep gemaakt in Amsterdam. Spons gemaakt in Braziliƫ
Milieuvriendelijk:

Dit vind je misschien ook leuk