Richard Barrett / WWF-UK
17 oktober 2022

CEO WWF-Nederland Kirsten Schuijt benoemd tot Directeur-Generaal van WWF-International

WWF heeft vandaag de benoeming aangekondigd van Kirsten Schuijt als de volgende Directeur-Generaal van WWF-International. Kirsten, momenteel CEO van WWF-Nederland, zal haar nieuwe rol binnen de wereldwijde natuurbeschermingsorganisatie op 1 januari 2023 op zich nemen.

Kirsten Schuijt: "Ik ben zeer vereerd door het vertrouwen dat de International Board van WWF mij heeft gegeven en gedreven om de organisatie samen met anderen naar een toekomst te brengen waarin mens en natuur floreren. De klimaat- en biodiversiteitscrisis vraagt om dringende maatregelen. Dit vereist moed om echte impact te bereiken en de curve van natuurverlies om te buigen naar een natuurpositieve wereld. Ik ben erg enthousiast om deze nieuwe rol op me te nemen en het wereldwijde WWF verder te versterken."

Kirsten Schuijt © Carin Verbruggen

© Carin Verbruggen

Neville Isdell, interim-voorzitter van de International Board: "Kirsten bleek de beste kandidaat uit een breed palet van uitzonderlijke kandidaten die via een intensieve selectieprocedure werden gekozen. De missie van het WWF om de achteruitgang van de natuur op aarde een halt toe te roepen en een toekomst op te bouwen waarin mensen in harmonie met de natuur leven, is dringender dan ooit. We waren op zoek naar een sterke en bewezen leider die in staat is noodzakelijke veranderingen op het wereldtoneel teweeg te brengen. In Kirsten hebben we die dynamische leider gevonden.”

Sam Muller, voorzitter van de Raad van Toezicht van WWF-Nederland, spreekt zijn grote waardering uit voor Kirsten's leiderschap en prestaties als CEO: “WWF-Nederland is trots dat zij in deze belangrijke functie is benoemd en wij hebben er alle vertrouwen in dat zij WWF-International sterk zal leiden. Kirsten laat in Nederland een stevige en robuuste organisatie achter. In de komende periode zullen we zorgen voor een zorgvuldige overdracht en zal de wervingsprocedure voor een nieuwe CEO van WWF-Nederland van start gaan.”

Vertrekkend directeur-generaal Marco Lambertini: "Ik ben enorm trots op de prestaties van WWF en op de relaties die we met onze partners en belanghebbenden hebben opgebouwd voor natuur. Ik ben verheugd het stokje over te dragen aan Kirsten. Tijdens mijn termijn hebben we nauw samengewerkt. Zij is een innovatieve en strategische denker die inclusief handelt en zich richt op resultaten. Kirsten brengt een schat aan ervaring mee om onze missie voort te stuwen naar een cruciaal nieuw tijdperk."

Over Kirsten Schuijt

Kirsten is haar leven lang natuurbeschermer en als kind al aangesloten bij het Wereld Natuur Fonds als Ranger jeugdlid. Kirsten is gepromoveerd in de milieueconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, en heeft een Masters Degree in International Economics van de Universiteit van Maastricht. Ze werkt bijna 20 jaar bij WWF in verschillende internationale natuurbeschermingsfuncties, waar ze leiding heeft gegeven aan vernieuwende programma's voor meer inclusieve natuurbescherming en klimaatrechtvaardigheid. Ook heeft Kirsten een sleutelrol gespeeld in de realisatie van grote en impactvolle programma’s voor natuurbehoud. Voordat Kirsten bij WWF kwam, woonde en werkte ze in Kenia en Malawi, waar ze veldonderzoek deed met lokale gemeenschappen.

Gerelateerde artikelen

Charles J. Sharp

Nieuwe krokodil, aap en nog 740 andere soorten ontdekt

In de regenwouden van Afrika zijn 742 nieuwe plant- en diersoorten ontdekt. 10 jaar deden wetenschappers onderzoek naar levensvormen in het Congobekken.
Meer info
Christiaan van der Hoeven / WWF-Netherlands

Interview Thomas Breuer

Lees het persoonlijke verhaal van Thomas Breuer, die dagelijks met en voor deze indrukwekkende dieren werkt.
Meer info
Wild Wonders of Europe  / Igor Shpilenok / WWF

Hoopvol nieuws over saiga-antilopen

Op de VN-Klimaattop in Dubai heeft IUCN (International Union of Conservation of Nature) vandaag de nieuwste Rode Lijst van bedreigde soorten bekendgemaakt. Een toepasselijke plek want de klimaatcrisis heeft enorme negatieve gevolgen voor diersoorten, van de Atlantische zalm tot groene zeeschildpadden. Er zijn ook lichtpuntjes, want met de saiga, de antilope van de steppen in Centraal-Azië, gaat het ondanks de druk van klimaatverandering juist beter.
Meer info