NPO 3FM - Raymond van Olphen
24 december 2021

3FM Serious Request haalt met terugkeer Glazen Huis €2.000.183,- op voor het Wereld Natuur Fonds

3FM Serious Request 2021 heeft in totaal €2.000.183,- opgebracht voor het Wereld Natuur Fonds! NPO 3FM-dj's Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen zaten zes dagen opgesloten in het Glazen Huis in De Nieuwe Stad in Amersfoort om de regenwouden in Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen en zo klimaatverandering tegen te gaan.

DJs poseren voor cheque Serious Request 2021 met panda's

Sharid Alles, zendermanager NPO 3FM: “Het Glazen Huis was terug; en hoe! Toen we eerder dit jaar kozen voor het Wereld Natuur Fonds met als doel het tegengaan van klimaatverandering, was het idee voor het Glazen Huis als symbolische broeikas snel geboren. Sander, Frank, Jorien en Rob, maar ook de mensen achter de schermen en iedereen in Nederland die iets heeft bijgedragen aan de actie hebben dit tot een groot succes gemaakt. Wat was het een hartverwarmende week! Ondanks dat we op dag 1 overvallen werden door een strenge lockdown zijn we ontzettend tevreden met deze editie, de terugkeer van het Glazen Huis en het prachtige resultaat voor het Wereld Natuur Fonds."

Massale steun voor Zuid-Amerika

Kirsten Schuijt, CEO WWF-NL: "Dit resultaat is bijna niet te geloven. Wat mooi om op deze manier 2021 en deze bijzondere samenwerking af te sluiten. Zoveel mooie acties en spontane donaties. Het is prachtig om te zien. Dankzij de massale steun van zoveel mensen in Nederland kunnen we de regenwouden in Zuid-Amerika beschermen en herstellen en daarmee klimaatverandering wereldwijd tegengaan.”

Gerelateerde artikelen

Zorgwekkend recordaantal branden in de Pantanal

WWF-medewerker Moniek Wulms verteld over het recordaantal branden in de Pantanal in 2023.
Meer info
Merijn van Leeuwen

Three Basins Summit: een belangrijke start voor samenwerking tussen regeringen

De staatshoofden en regeringsleiders die afgelopen week bijeenkwamen in Republiek Congo voor de Three Basins Summit hebben toegezegd nauw te gaan samenwerken. De landen erkenden hoe belangrijk de samenwerking is en kwamen overeen om in een 7-puntenplan manieren te ontwikkelen om de bossen te beschermen. De top heeft echter niet geleid tot een alliantie tussen de landen in de drie tropische bossengebieden, Amazone, Zuidoost-Azië en Congo, zoals WWF had gehoopt.
Meer info
Martin Harvey / WWF

Three Basins Summit: WWF roept op tot meer actie en financiering voor behoud tropische bossen

Vandaag begint in Republiek Congo een topconferentie over de drie grootste regenwoudgebieden op aarde, Amazone, het Congobekken en Zuidoost-Azië, op initiatief van de leiders van landen uit die regio’s. WWF spoort de regeringen van landen met tropische regenwouden aan om een sterke alliantie te smeden om bescherming, duurzaam beheer en herstel van deze kostbare bosecosystemen gezamenlijk te coördineren, opschalen en te versnellen.
Meer info

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).