Shutterstock / Gustavo Frazao / WWF

3FM Serious Request

3FM Serious Request kwam in december 2021 in actie voor WWF. Er zijn hartverwarmende acties gevoerd, de aangevraagde platen vlogen binnen en er is veel gedoneerd. En dat allemaal voor één belangrijk doel: de bescherming en het herstel van de regenwouden van Zuid-Amerika.

NPO 3FM - Ben Houdijk

Bedankt voor jullie steun!

Jaime Rojo / WWF-US

Benieuwd welk verschil jouw bijdrage maakt?

 • 1

  Herstel van het bos

  We kunnen lokale boeren in het Atlantisch Regenwoud helpen om bos te herstellen, zodat ze de waterhuishouding op hun land kunnen verbeteren. Voor € 10,- kunnen we 15m² aan regenwoud herstellen.

 • 2

  Leveren van portofoons

  Op veel plekken in het regenwoud is geen mobiel bereik. Daarom is een portofoon erg belangrijk voor regenwoudbeschermers op patrouille, zo kunnen ze contact met elkaar houden. Voor €25,- kunnen we één portofoon leveren.

 • 3

  Training van dronepiloten

  Inheemse gemeenschappen in Zuid-Amerika worden geconfronteerd met de enorme druk op het regenwoud, door bijvoorbeeld bosbranden en ontbossing. Voor €50,- kan 1 regenwoudbeschermer getraind worden als dronepiloot. Zo kunnen ze ontbossing opsporen en voorkomen.

 • 4

  Dag op patrouille

  Met €70,- kan een regenwoudbeschermer een dag op patrouille gaan. Dit is belangrijk omdat indringers en illegale ontbossers soms ongezien te werk kunnen gaan in de uitgestrekte regenwouden.

Lees meer over 3FM Serious Request

Adriano Gambarini / WWF Living Amazon Initiative / WWF-Brazil

Versterking voor de beste beschermers van het bos

Inheemse gebieden spelen een belangrijke rol in het behoud van de Amazone. De inheemse gemeenschappen – de beste beschermers van het bos die vaak al eeuwen verbonden zijn met hun land – bewaken deze gebieden goed. De afgelopen 35 jaar vond slechts 1,6 procent van alle ontbossing in Brazilië plaats in deze beschermde regio’s.
Meer info
NPO 3FM - Ben Houdijk

3FM Serious Request haalt met terugkeer Glazen Huis €2.000.183,- op voor het Wereld Natuur Fonds

3FM Serious Request 2021 heeft in totaal €2.000.183,- opgebracht voor het Wereld Natuur Fonds!
Meer info
Nicolas Villaume / WWF-US

Natuurbescherming in Brazilië: van dieptepunt naar kleine overwinning

Een van de dieptepunten in natuurbescherming in Brazilië kwam vorige week: dit jaar (in de periode augustus 2020 – juli 2021) werd 22 procent meer ontbost in de Braziliaanse Amazone dan het jaar ervoor. De ontbossing steeg hiermee tot het hoogste niveau sinds 2006. Dit maakt INPE, het Braziliaanse instituut voor ruimteonderzoek, bekend.
Meer info

NPO 3FM Serious Request brengt het Glazen Huis terug

NPO 3FM-dj's Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen trekken er in de week voor kerst in en maken vanuit De Nieuwe Stad in Amersfoort 24 uur per dag radio en online content met maar één doel: samen met heel Nederland zoveel mogelijk geld ophalen voor het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL) om de regenwouden in Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen en zo klimaatverandering tegen te gaan.
Meer info

NPO 3FM Serious Request met Wereld Natuur Fonds in actie tegen klimaatverandering

De klimaatcrisis is een feit en daarom komt 3FM Serious Request dit jaar voor het Wereld Natuur Fonds in actie tegen klimaatverandering. Dat gebeurt door aandacht te vragen voor de regenwouden van Zuid-Amerika: die bossen vormen een groen schild dat de hele aarde beschermt tegen te snelle opwarming.
Meer info

Deel 3FM Serious Request

Inspireer je vrienden, familie en kennissen. Deel Serious Request en... Let it Grow!

WWF_Social_Iconen_Grijs_Facebook.png WWF_Social_Iconen_Grijs_Whatsapp.png WWF_Social_Iconen_Grijs_Linkedin.png WWF_Social_Iconen_Grijs_Twitter.png WWF_Social_Iconen_Grijs_mail.png

#3FM #SR21 #LetItGrow

WWF Frankrijk / Emmanuel Rondeau