Regioteam Assen & Emmen

Actief in postcodegebieden: 7740 AA - 7766 ZZ,7800 AA - 7899 ZZ
9300 AA - 9499 ZZ

Wij zijn een zeer enthousiast team en zetten ons op verschillende disciplines met hart en ziel in om de aarde door te geven.

Gastlessen op scholen

Een deel van ons team geeft gastlessen over onderstaande thema's van het WWF:

  • Water
  • Oceanen & kusten
  • Klimaat
  • Dieren & planten
  • Bossen

Voor ieder thema is er een les van 1 tot 1,5 uur beschikbaar. Op speelse wijze worden leerlingen bewust gemaakt van de invloed die zij zelf hebben op het behoud van de natuur en dat betrokkenheid bij ons leefmilieu de wereld ten goede komt.

Bovendien kunnen we voor groep 1 en 2 een poppenkastvoorstelling laten komen, die speciaal is opgezet door Gijs Ambrosius voor WWF. De voorstelling heet "De grote bijter" en gaat over de trek van de vissen van de rivier naar de grote oceaan.

Gastles Waterspaarders

Graag willen we je ook wijzen op het scholenprogramma 'Waterspaarders'.

Warm water verspillen is energie verspillen. En energie verspillen heeft een grote impact op het klimaat en de natuur. Met het lesprogramma Waterspaarders zetten leerlingen van groep 6, 7 en 8 zich in om energie te besparen door korter te douchen. Met hun enthousiasme en creativiteit zetten zij ook hun omgeving daartoe aan, waardoor er een beweging op gang komt.

Ook voor dit programma zijn we benaderbaar, bijvoorbeeld ter ondersteuning van het lesprogramma of om een gastles te komen geven. Aan de gastlessen zijn geen kosten verbonden.

Presentaties voor bedrijven & organisaties

Wij geven graag een lezing over het Wereld Natuur Fonds in het algemeen of over een specifieker natuur-thema. In onderling overleg bepalen we de wensen en mogelijkheden.

Aan de lezingen zijn geen kosten verbonden. Ook voor andere vormen van betrokkenheid en/of samenwerking kun je ons benaderen.

Verkoop van WWF-artikelen

Wij hebben twee vaste verkooppunten in onze regio:

Assen:

WWF-shop in Warenhuis Vanderveen op de 1e etage naast Intertoys. Adres: Koopmansplein 16, 9401 EL Assen.

Emmen:

Wereldwinkel, Noorderplein 107, 7811 MG Emmen.

Contactgegevens

assenemmen@wnfregioteam.nl

Teamcoördinator: Ellen Velthuis

Coördinator educatie: Theo Janssen

Coördinator lezingen en presentaties: Doortje Wynia

Intranet voor regioteamleden Assen & Emmen

Volg ons team op social media

Facebook

Twitter