Herfst op je bord
Maak impact met wat je eet in de herfst!
De herfst is niet alleen een prachtig seizoen om door de bladeren te wandelen, maar ook het perfecte moment om bewust te eten. De herfstkeuken zit boordevol smaak!
Denk aan pompoen, wortels, bieten, appels en peren; allemaal producten die volop beschikbaar zijn in deze tijd van het jaar. Het mooie? Ze hoeven vaak minder ver te reizen, wat goed is voor het klimaat.
Koop lokaal
Je hoeft niet meteen naar de boerenmarkt te rennen. Bespreek met je ouders/verzorgers wat je makkelijk kunt kopen, bijvoorbeeld biologisch of lokaal waar het kan. Je steunt er de lokale economie mee. En je vermindert ook nog eens de CO₂-uitstoot. Zo help je het klimaat én ontdek je nieuwe smaken.
Seizoen vol smaak
Er is in de herfst volop keuze aan heerlijke groenten en fruit. Van warme stoofpotjes en romige soepen tot appeltaart en crumble... De herfstkeuken zit boordevol lekkere gerechten. Je kunt ook zelf experimenteren: Door geroosterde groenten als wortels, zoete aardappel en pastinaak tot zoete, goudbruine stukjes laten bakken in de oven heb je een heerlijk bijgerecht of topping op quinoa. Goed voor de lunch of als avondeten!
Pastinaak, wortelen en bieten groeien perfect in ons klimaat, net als boerenkool, rode kool, spitskool en knolselderij. Stuk voor stuk ideaal voor de stamppot.
En voor een zoete snack: appel of stoofpeer door je yoghurt is heerlijk!
Nog meer tips
Wil je nog meer ontdekken over hoe je bewust kunt eten? Check dan deze tips tegen voedselverspilling.
Schurk of held?
duurzame winterjas
Duurzaam feesten
Wat is zeevonk?
Trendcheck: koffie
het nu een sterke espresso, een romige flat white of een heerlijke latte is, we kunnen er geen
genoeg van krijgen! Maar hoe duurzaam is ons geliefde kopje koffie eigenlijk?