Casper Douma

Carolyn coördineert sinds 2018 namens WWF-NL het initiatief Clean Coast Bonaire, een op vrijwilligers gebaseerd monitoringprogramma van zwerfvuil aan zee op Bonaire, St. Eustatius en Saba. Ze heeft onlangs haar rol uitgebreid en werd in juni 2022 programma adviseur voor het Nederlands Caribisch Programma.

Als ervaren opleider en ambassadeur voor het milieu, omvatten haar professionele prestaties onder meer de internationale coördinatie van geschillen over milieuverzekeringen, de ontwikkeling van educatieve programma’s voor duikers en het beheer van duikcentra. Ze coördineerde grootschalige burgerwetenschappelijke onderwaterschoonmaakacties, initieerde Debris Free Bonaire, was lid van het bestuur van A Plastic Free Bonaire en stelde het Actieplan op voor harmonisatie van de zwerfvuilmonitoring in het Caribisch gebied. Ze hoopt dat haar werk laat zien waarom het mariene milieu ertoe doet, en welke stappen we allemaal moeten nemen om onze waardevolle natuurlijke hulpbronnen te beschermen.

Artikelen van Carolyn

Carolyn Caporusso
17 mei 2024

blog,Carolyn

Alles over Skittle-Dee en het beschermen van koraal

Lees verder

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, duurzame tips, het laatste natuurnieuws van WWF én 10% korting in onze duurzame webshop (ca. 2 mails per maand).