Jaren 70

WWF Historie: de belangrijkste resultaten die we samen met onze donateurs hebben bereikt in de periode van 1970 t/m 1979.

Eind 1972 kondigt prins Bernhard een grote internationale actie aan voor het behoud van de tijger.

1973 Red de Tijger

In India, Bangladesh, Nepal, Maleisië en Indonesië is het aantal tijgers schrikbarend teruggelopen. In Nederland wordt de actie in 1973 gevoerd onder de naam ‘Red de tijger’. De World Wildlife Rangers roepen zich uit tot ‘tijgerwachten’ en zamelen geld in voor de tijgers in Bangladesh. De eerste f 100.000,- overhandigen ze op paleis Soestdijk aan prins Bernhard, in de vorm van een ton met een lange tijgerstaart.

De eerste ton van de tijgerwachten
Tekening red het oerwoud met dieren uit het oerwoud

1975/1976 Red het Oerwoud

Met een twee jaar durende internationale campagne wil het Wereld Natuur Fonds 1 miljoen gulden bij elkaar brengen voor de bescherming van de tropische regenwouden in de wereld. Deze staan wereldwijd onder druk door houtkap voor landbouw, veeteelt en hout- en papierproductie. Ook de World Wildlife Rangers leveren een bijdrage: zij verkopen oerwoudposters ten bate van de actie.

De campagne brengt uiteindelijk 2,6 miljoen gulden op, dat vooral wordt besteed aan projecten in Indonesië en Suriname.

Campagne Geef om de Natuur

1977 Gééf om de Natuur

Op 3 mei 1977 kondigt het Wereld Natuur Fonds de grote nationale actie ‘Gééf om de Natuur’ aan. Het doel van de actie, die in november zal worden gevoerd, is om het Nederlandse publiek te ‘laten horen en zien hoe zeer de natuur, hier te lande en elders in de wereld, wordt bedreigd’ en miljoenen guldens bij elkaar te brengen voor natuurbeschermingsprojecten in Nederland en het buitenland.

De actie levert 8 miljoen gulden op en zorgt voor een sterke stijging van het aantal donateurs.

Het aantal neushoorns in Afrika en Azië loopt zo snel terug dat het internationale Wereld Natuur Fonds een wereldwijde spoedactie voor de neushoorn organiseert.

1979 Red de Neushoorn

WNF-Nederland stelt zich ten doel in eigen land f 600.000,- op te halen. Dat bedrag wordt al zo snel bereikt dat de doelstelling op het dubbele bedrag wordt gezet. Uiteindelijk kan WNF-Nederland 1,6 miljoen gulden besteden aan diverse neushoornprojecten in Zambia, Tanzania en Soedan.

Campagne 'Red de Neushoorn'
Jaren 60
Jaren 60
Historie van WWF
Lees hier meer over onze belangrijkste resultaten van de Jaren 60.
Arjan Vennema
Jaren 80
Jaren 80
Historie van WWF
Lees hier meer over onze belangrijkste resultaten van de Jaren 80.
Michel Roggo / WWF

Wat kan ik doen?

De natuur heeft jouw hulp nodig

Word donateur

Help mee door de natuur structureel met ons te beschermen voor een vast bedrag per maand. Je ontvangt hierbij een leuk welkomstcadeau. Samen kunnen we werken aan een prachtige wereld vól natuur!