WWF Intl. / WWF

Jaren 60

WWF Historie: de belangrijkste resultaten die we samen met onze donateurs hebben bereikt in de periode van 1961 t/m 1969.

Tekeningen van de ontwikkeling van het logo van WWF WWF

1961 De oprichting

Vier Britse natuurliefhebbers komen tot de conclusie dat er krachtige maatregelen nodig zijn om de snelle achteruitgang van de natuur op de aarde een halt toe te roepen en richten op 11 september 1961 The World Wildlife Fund (WWF) op.
Prins Bernhard wordt president van de nieuwe organisatie.

Doel: fondsen werven voor het wereldwijd beschermen van de natuur. Als beeldmerk wordt gekozen voor de reuzenpanda. Deze zal in de loop van de jaren enkele keren worden ‘gemoderniseerd’.

Meer info
Tekst over Natuur-noodfonds-Nederland

1962 Natuur Noodfonds

Direct na de oprichting van WWF ontstaan er in verscheidene landen in de wereld nationale WWF-organisaties.

In Nederland gebeurt dat op 10 augustus 1962, onder de naam Stichting Natuur Noodfonds Nederland. Prins Bernhard wordt ook president van de Nederlandse afdeling.

Zwart-wit foto Coto Donana

1963 Coto Doñana

Het Natuur Noodfonds Nederland voert zijn eerste grote project uit: het leveren van een forse financiële bijdrage aan de aankoop van de Coto Doñana, een bedreigd natuurgebied van 6.500 hectare in Spanje dat van levensbelang is voor trekvogels.

Panda nieuws september 1964

1964 Panda Nieuws

Voor mensen die de organisatie met donaties structureel steunen, brengt het Natuur Noodfonds Nederland een tijdschrift uit: Panda Nieuws.

Het blad geeft informatie over de natuur en houdt de donateurs op de hoogte van de activiteiten van het Natuur Noodfonds Nederland. De eerste jaren is Panda Nieuws een onderdeel van Blijdorp Geluiden, een uitgave van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam.

Panda nieuws februari 1966

1965 Naamswijziging

Stichting Natuur Noodfonds Nederland verandert in Stichting Het Wereld Natuur Fonds Nederland. De naam wordt gewijzigd om de band met de internationale organisatie, WWF, duidelijker te maken.

Het Wereld Natuur Fonds richt een jeugdafdeling op: de World Wildlife Rangers.

1967 Jeugdafdeling

Een club met een eigen gezicht en een eigen blad dat de naam TamTam krijgt. Het doel van de jeugdafdeling is om kinderen te interesseren voor en te betrekken bij natuur en natuurbescherming. Het eerste nummer van TamTam verschijnt in februari 1967.

Tamtam groot
WWF Intl. / WWF
Oprichting
Oprichting
Historie van WWF
Lees hier meer over onze oprichting.
Jaren 70
Jaren 70
Historie van WWF
Lees hier meer over onze belangrijkste resultaten van de Jaren 70.
Michel Roggo / WWF

Wat kan ik doen?

De natuur heeft jouw hulp nodig

Word donateur

Help mee door de natuur structureel met ons te beschermen voor een vast bedrag per maand. Je ontvangt hierbij een leuk welkomstcadeau. Samen kunnen we werken aan een prachtige wereld vól natuur!