Kom in actie met jouw school!

Gratis how-to-documenten waarmee je samen met jouw school of groep eenvoudig in actie kunt komen voor een betere wereld!

  • Praktische tips om binnen no-time jullie eigen actie op te zetten.

Sluit je aan bij onze beweging en ga aan de slag met duurzaamheid op jouw school! Op deze pagina zijn 5 handige how-to's te downloaden, waarmee je eenvoudig een actie kunt opzetten. Zowel klassikaal als schoolbreed. Daarmee draag je bij aan een betere wereld!

De how-to's geven voorbeelden en praktische (les)tips, maar bieden ook ruimte om er een eigen draai aan te geven. Ontzettend leuk, goed voor de natuur en uiteraard erg leerzaam voor kinderen.

Download de how-to's

Download de gratis how-to's hier onder. Ieder document bevat praktische tips en achtergrondinformatie, waardoor op een duurzame manier in actie komen voor de natuur een eitje wordt!

Schooltuin Insectvriendelijk

Hoe maken we hommels happy? En hoe krijgen we vrolijke vlinders? Met deze how-to kun je eenvoudig een stukje schoolplein omtoveren tot insecten-walhalla! Inclusief handige plantenlijst!

Adopteer een dier

De tijger, panda of toch de olifant? Kies een iconisch dier en adopteer deze symbolisch met jouw school of klas. Met deze how-to krijg je tips over de adoptie en allerlei leuke verwerkingsopdrachten waarin jullie dier centraal staat!

Duurzaam debatteren

Moet plastic verboden worden? Mogen wolven afgeschoten worden als ze schapen opeten? Dit zijn zomaar twee invalshoeken die in deze how-to terugkomen. Het organiseren van een klein of groot debat in verschillende vormen wordt erg eenvoudig met deze how-to! 

Schonere wereld

Plastic tasjes, flesjes en ander zwerfvuil. Een grote ergernis voor velen, maar ook iets waar we wat aan kunnen doen! Met deze how-to zet je zelf een goede clean-up-actie op. Inclusief werkvormen om meer te leren over verschillende soorten afval en het scheiden van afval. Op naar een schone wereld!

Dieren knutselen

Onze wonderbaarlijke wereld en iconische dieren bevatten veel inspiratie voor creatieve uitingen. En juist dat komt allemaal samen in deze how-to. Een mooie mix aan opdrachten, tentoonstellingen en knutselopdrachten waarbij dieren centraal staan! 

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik ik de how-to's? En hoe kunnen we als school bijdragen aan het werk van WWF?

Hoe kan ik met mijn school actievoeren voor WWF?

Met de vijf gratis how-to's die je op deze pagina kunt downloaden, kun je eenvoudig een actie naar keuze opzetten. Zowel schoolbreed als binnen een groep. De acties kunnen een financiële component hebben, maar dat is vanuit ons nooit een vereiste. Iedere school en ieder kind dat iets wilt doen voor WWF en een betere wereld is bij ons aan het juiste adres! 

Heb je een eigen idee voor een actie, zoals een sponsorloop? Wij denken ook graag met je mee! Mail WWF dan via: info@wwf.nl.

Hoe kan ik namens mijn school geld overmaken naar WWF?

Hebben jullie geld ingezameld met bijvoorbeeld een rommelmarkt? Of een sponsorloop georganiseerd voor het goede doel? Wat fijn!

Giften kunnen overgemaakt worden op NL31 RABO 0300 0000 30. Ten name van Wereld Natuur Fonds te Zeist. Vermeld hierbij s.v.p. de code: 201945

We vinden het ook leuk om foto's van jullie acties te ontvangen. Deze kunnen gemaild worden naar: info@wwf.nl.

Ik heb een tip of vraag over actievoeren voor WWF met mijn school!

Mail ons op info@wwf.nl! We kunnen je dan snel van een antwoord voorzien of meedenken over de situatie bij jou op school.

Wil je in contact komen met onze onze vrijwilligers? Mail dan naar vrijwilligers@wwf.nl. In veel regio's zijn vrijwilligers beschikbaar om scholen te bezoeken voor een gastles of om ondersteuning te bieden bij een activiteit.

Welk educatief aanbod heeft WWF nog meer?

Naast deze how-to's, waar de nadruk op 'het in actie komen' ligt, heeft WWF ook een actueel lesaanbod voor groep 3 t/m 8 van het basisonderwijs: Toekomstkunde. Met Toekomstkunde leren kinderen grotendeels zelfstandig over nieuws dat gelinkt is aan natuur, duurzaamheid, klimaat en wilde dieren.

Ook is het mogelijk om een gastles van WWF aan te vragen!