Winnaars van de INNO Student Challenge staan klaar om de natuur te beschermen

Simon Rawles / WWF UK

Show this page in English

De eerste editie van de INNO Student Challenge, waarin WWF studenten en recent afgestudeerden uitdaagde om met innovatieve oplossingen te komen voor natuurbescherming, is in december van start gegaan. Studenten hebben hun ideeën ingediend en hieruit werden de beste tien geselecteerd. Deze studenten moesten hun idee verder uitwerken en dit pitchen. Op de avond van 29 september 2020 zijn de drie winnaars bekend gemaakt. De winnaars ontvangen elk 10.000 euro en begeleiding door een professionele coach om hun idee te realiseren.

De winnaars

'Green Healthcare', 'Picking up good Vibrations' en 'Reshore' zijn de drie winnaars van de WWF INNO Student Challlenge.

'Green Healthcare' gelooft dat de medische wereld minder vervuilend en verkwistend kan zijn en richt zich op het vervangen van materialen die eenmalig gebruikt worden door herbruikbare materialen.

'Picking up good Vibrations' gaat zich inzetten voor een wereld die vrij is van stroperij. Ze doen dat door een nieuw soort bewakingssysteem op te zetten dat kan worden geïntegreerd in reeds bestaande bewakingssystemen. Het systeem detecteert seismische of substraatgerelateerde trillingen die worden uitgezonden door voertuigen in het gebied, zodat parkpersoneel gewaarschuwd kan worden voor vermoedelijk niet-geautoriseerde voertuigen.

'ReShore' wil de kusterosie verminderen, de kustbiodiversiteit verbeteren en de oceaanproductie verhogen met behulp van een baanbrekende en multifunctionele technologie. Door het ontwerpen en implementeren van ecologisch verbeterde golfbrekeroplossingen willen ze kustlijnen beschermen, ecosystemen herstellen en lokale gemeenschappen van voedsel en inkomen voorzien.


 

Het INNO-fonds

Ruim twintig jaar geleden heeft WWF het INNO-fonds opgericht. Dit fonds steunt Nederlandse stichtingen bij hun innovatieve natuurbeschermingsprojecten. De INNO Student Challenge is hiervan afgeleid en daagt studenten en recent afgestudeerden uit om met innovatieve oplossingen voor natuurbescherming te komen. De jury bestaat uit zeven juryleden waaronder drie coaches. De drie beste ideeën winnen elk 10.000 euro en professionele coaching sessies. De coaches zijn echte ondernemers die na het jureren één van de winnende teams zullen coachen in hun eerste jaar.

De challenge is mogelijk gemaakt door major donors van WWF en Munt Hypotheken.