Simon Rawles / WWF UK

INNO Student Challenge

De INNO Student Challenge helpt studenten en recent afgestudeerden hun innovatieve natuurbeschermingsideeën te realiseren. Dit door middel van € 10.000 en professionele coachingsessies.

Doe jij ook mee?

 • De volgende INNO Student Challenge begint in de herfst van 2021

Show this page in English

Onze bossen staan in brand en onze ijskappen smelten. Onze wateren zitten vol met plastic, diersoorten sterven met een alarmerende snelheid uit en ecosystemen storten in. We leven in een tijd van ongekende ecologische crisis. De wereld heeft innovatieve oplossingen nodig om de natuur te beschermen. De wereld heeft jou nodig!

De volgende INNO Student Challenge zal in de herfst van 2021 beginnen.

De beste ideeën van 2020

Uit 40 inzendingen met vernieuwende ideeën om de natuur te beschermen zijn drie winnaars geselecteerd door een jury. Met de 10.000 euro en begeleiding van een coach kunnen hun projecten in de toekomst hopelijk werkelijkheid worden. De winnaars zijn 'Green Healthcare', 'Picking up good Vibrations' en 'Reshore'.

Santiago Cabral

Wat is het?

De INNO Student Challenge wordt georganiseerd door het Wereld Natuur Fonds om studenten een helpende hand te bieden. De INNO Student Challenge is onderdeel van het INNO-fonds, een fonds dat innovatieve natuurbeschermingsprojecten van stichtingen subsidieert. Nu gaan we ook de samenwerking aan met alle Jane Goodalls, David Attenboroughs en Boyan Slats in opleiding.

Onze wereld verandert razendsnel. De uitdagingen waar we vandaag de dag voor staan zijn erg complex. Deze tijden vragen om innovatieve oplossingen. Wij gaan deze uitdaging aan met ambitieuze studenten en recent afgestudeerden. De beste drie ideeën winnen elk € 10.000 en professionele coachingsessies. Hiermee kunnen ideeën werkelijkheid worden. Ben jij die wereldverbeteraar die onze planeet nodig heeft? Schrijf je dan snel in!

Cheryl Ramalho

Over de challenge

Kun jij deelnemen?

 • Je volgt een opleiding aan een Nederlands onderwijsinstituut (mbo, hogeschool, of universiteit), of je bent recent afgestudeerd (max. 2 jaar na afstuderen).
 • Je studeert en woont in Nederland.
 • Je bent minimaal 18 jaar oud en niet ouder dan 30 jaar.
 • Je hebt nog geen organisatie (je bent nog niet ingeschreven bij de KvK), maar wilt er wel een beginnen.
 • De totale begroting bedraagt niet meer dan € 100.000,-.
 • Je project geeft op een vernieuwende manier een impuls geeft aan natuurbescherming.

Wat kan je winnen?

 • De drie beste ideeën winnen elk € 10.000 om hun idee te realiseren.
 • De drie beste ideeën winnen elk professionele coachingsessies om het idee tot een succes te maken.

Waar kijkt de jury naar?

 • Of het project baanbrekend en schaalbaar is.
 • Of het idee innovatief is.
 • Waar het prijzengeld voor gebruikt wordt.
 • Wie er achter het project zitten, hebben zij de knowhow en vooral de passie om dit project tot een succes te maken.

Wat wordt er van je verwacht?

 • Als eerste moet je het aanvraagformulier invullen. Doe dit voor de deadline van 1 maart 2020. Hier kijkt de jury vooral naar innovativiteit, impact en of je idee aan alle criteria voldoet.
 • Op 1 april worden de 10 finalisten bekend gemaakt, deze moeten voor 1 mei hun projectplan inleveren. Bij deze ronde zal de jury meer letten op de haalbaarheid en de financiële uitwerking van het plan.
 • Op 4 juni moeten de 10 finalisten hun idee aan de jury pitchen.
 • Op 25 juni worden de 10 finalisten uitgenodigd voor de prijsuitreiking waar de drie winnaars bekend worden gemaakt. Vragen? Bekijk dan de FAQ of neem contact met ons op.

Heb jij het idee om de wereld te redden?

De natuur heeft jou nodig

opzetten drone Conservation Media / WWF-US

Inspiratie nodig?

Het INNO-fonds steunt al sinds 2003 Nederlandse stichtingen die op een innovatieve manier natuur beschermen. Hier zijn al veel leuke projecten uit voortgekomen. Bekijk welke projecten het INNO-fonds al eerder heeft gesteund.

Meer info

Contact

Geef een schreeuw als je vragen hebt. Je kunt bij ons terecht met al je vragen en dilemma's over de challenge. Bij de FAQ vind je ook al veel antwoorden. Als je vraag daar niet wordt beantwoord, neem dan contact met ons op via innochallenge@wwf.nl en we zullen zo snel mogelijk antwoorden.