Sophie Lanfear / Silverback / Netflix
15 januari 2020

David Attenborough: A Life On Our Planet

Decennialang liet de Britse bioloog en televisiemaker Sir David Attenborough een miljoenenpubliek kennismaken met de wonderen van de natuur op onze planeet. Nu, op de leeftijd van 93 jaar, komt hij met een zeer persoonlijke film. David Attenborough: A Life On Our Planet is zijn ooggetuigenverslag en zijn visie op de toekomst. Vandaag is de filmtrailer gelanceerd die laat zien dat dit één van zijn belangrijkste films zal worden.

De trailer

Een hoopvolle boodschap

De film krijgt een wereldwijde première op donderdag 16 april, 2020 met livestream vanuit de Royal Albert Hall in Londen waar Sir David Attenborough en speciale gasten na afloop live in gesprek gaan over de film. Kijk hier of de film bij jou in de buurt draait. 

In de documentaire staat David Attenborough voor het eerst stil bij de beslissende momenten in zijn leven als bioloog, en bij de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien. De film gaat over de grootste uitdaging voor het leven op aarde op dit moment en laat zien wat we aan natuur hebben verloren in de tijdspanne van een mensenleven. David Attenborough: A Life On Our Planet is een krachtig relaas uit de eerste hand over de impact van de mens op de natuur en een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties.

Kritiek moment voor de natuur

Attenborough’s boodschap komt op een kritiek moment, nu alarmerende natuurverschijnselen vragen om gezamenlijke actie. WWF-directeur Kirsten Schuijt: “Sir David heeft de gave om een miljoenenpubliek al decennialang te inspireren met zijn films over de wonderschone natuur op onze planeet. Maar hij heeft de wereld ook zien veranderen en daarom doet hij nu op 93-jarige leeftijd een dringend beroep op ons allemaal. De impact van de mens op de natuur is weliswaar groot, maar we kunnen het tij nog keren. Wij zijn de laatste generatie die dit kan. Laten we allemaal in actie komen.”

De film is gemaakt door de bekroonde natuurfilmproducent Silverback Films en door WWF.

Wat kun jij doen?

Wil je zelf meer doen om de natuur te beschermen? Samen kunnen we het verschil maken!

Gerelateerde artikelen

Strikken decimeren dierenpopulaties in Zuidoost-Azië

Valstrikken richten een slachting aan onder wilde dieren in Zuidoost-Azië en verhogen het risico dat besmettelijke ziektes van dieren op mensen overgaan. Met het rapport Silence of the Snares: Southeast Asia's Snaring Crisis slaat WWF alarm dat het steeds stiller wordt in de bossen van Zuidoost-Azië door de gevaarlijke, stiekeme strikken. Naar schatting 12,3 miljoen valstrikken bedreigen het wild in de beschermde gebieden van Cambodja, Laos en Vietnam, de landen in het hart van de strikkencrisis.
Meer info

Wat als de toeristen wegblijven

Het wegvallen van toeristische inkomsten door de lockdowns is voor mensen in lokale gemeenschappen die afhankelijk zijn van ecotoerisme een enorme dreun. De op wildlife gebaseerde toerismesector levert een zeer grote bijdrage aan de verlichting van armoede en aan het behoud van biodiversiteit. Door de coronacrisis is het risico groot dat veel van wat in de afgelopen tientallen jaren voor de natuur en mensen is bereikt, verloren gaat door toename van de armoede en illegale activiteiten.
Meer info

Gespot op Bliek

Vis- en vogeleiland Bliek in het Haringvliet blijkt anderhalf jaar na te zijn aangelegd volop ruimte te bieden voor allerlei soorten kustbroedvogels en vissen. Het zanderige, kale eiland met vele ondieptes is nog volop in ontwikkeling. Natuur volgt kansen en dat is meteen te zien op dit nieuwe leefgebied, midden in het Haringvliet.
Meer info