Sophie Lanfear / Silverback / Netflix
15 januari 2020

David Attenborough: A Life On Our Planet

Decennialang liet de Britse bioloog en televisiemaker Sir David Attenborough een miljoenenpubliek kennismaken met de wonderen van de natuur op onze planeet. Nu, op de leeftijd van 93 jaar, komt hij met een zeer persoonlijke film. David Attenborough: A Life On Our Planet is zijn ooggetuigenverslag en zijn visie op de toekomst. Vandaag is de filmtrailer gelanceerd die laat zien dat dit één van zijn belangrijkste films zal worden.

De trailer

Een hoopvolle boodschap

De film krijgt een wereldwijde première op donderdag 16 april, 2020 met livestream vanuit de Royal Albert Hall in Londen waar Sir David Attenborough en speciale gasten na afloop live in gesprek gaan over de film. Kijk hier of de film bij jou in de buurt draait. 

In de documentaire staat David Attenborough voor het eerst stil bij de beslissende momenten in zijn leven als bioloog, en bij de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien. De film gaat over de grootste uitdaging voor het leven op aarde op dit moment en laat zien wat we aan natuur hebben verloren in de tijdspanne van een mensenleven. David Attenborough: A Life On Our Planet is een krachtig relaas uit de eerste hand over de impact van de mens op de natuur en een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties.

Kritiek moment voor de natuur

Attenborough’s boodschap komt op een kritiek moment, nu alarmerende natuurverschijnselen vragen om gezamenlijke actie. WWF-directeur Kirsten Schuijt: “Sir David heeft de gave om een miljoenenpubliek al decennialang te inspireren met zijn films over de wonderschone natuur op onze planeet. Maar hij heeft de wereld ook zien veranderen en daarom doet hij nu op 93-jarige leeftijd een dringend beroep op ons allemaal. De impact van de mens op de natuur is weliswaar groot, maar we kunnen het tij nog keren. Wij zijn de laatste generatie die dit kan. Laten we allemaal in actie komen.”

De film is gemaakt door de bekroonde natuurfilmproducent Silverback Films en door WWF.

Wat kun jij doen?

Wil je zelf meer doen om de natuur te beschermen? Samen kunnen we het verschil maken!

Gerelateerde artikelen

Goed nieuws over de zwarte neushoorn

In 2003 ging het Black Rhino Range Expansion Project (BRREP) van WWF van start en nu, bijna 20 jaar later, is goed te zien dat al het harde werk niet voor niets is geweest. De Internationale Unie voor Natuurbescherming IUCN heeft onlangs laten weten dat het aantal zwarte neushoorns is gestegen van 2500 in de jaren ’90 tot 5600 anno 2020.
Meer info

Onderzoek naar de bedreigde en mysterieuze zee-engel

De onderzoekers die zich bezighouden met de zee-engelen in de wateren rondom de Canarische Eilanden kunnen op dit moment, vanwege het Corona-virus geen veldwerk doen. Daarom zitten ze nu vooral achter hun bureau. Een klein positief puntje: ze hebben meer tijd voor een update over hun onderzoek naar deze ernstig bedreigde haaiensoort.
Meer info

Bericht uit het veld

Op dit moment staat de wereld op zijn kop. Het corona-virus grijpt nog steeds hard om zich heen, en maakt tot ons grote verdriet veel slachtoffers.

Iedereen wordt geraakt door deze wereldwijde crisis. Scholen zijn dicht, restaurants sluiten de deuren, de straten zijn leeg: ons leven is compleet veranderd.
Meer info