Sophie Lanfear / Silverback / Netflix
15 januari 2020

David Attenborough: A Life On Our Planet

Decennialang liet de Britse bioloog en televisiemaker Sir David Attenborough een miljoenenpubliek kennismaken met de wonderen van de natuur op onze planeet. Nu, op de leeftijd van 93 jaar, komt hij met een zeer persoonlijke film. David Attenborough: A Life On Our Planet is zijn ooggetuigenverslag en zijn visie op de toekomst. Vandaag is de filmtrailer gelanceerd die laat zien dat dit één van zijn belangrijkste films zal worden.

De trailer

Een hoopvolle boodschap

De film krijgt een wereldwijde première op donderdag 16 april, 2020 met livestream vanuit de Royal Albert Hall in Londen waar Sir David Attenborough en speciale gasten na afloop live in gesprek gaan over de film. Kijk hier of de film bij jou in de buurt draait. 

In de documentaire staat David Attenborough voor het eerst stil bij de beslissende momenten in zijn leven als bioloog, en bij de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien. De film gaat over de grootste uitdaging voor het leven op aarde op dit moment en laat zien wat we aan natuur hebben verloren in de tijdspanne van een mensenleven. David Attenborough: A Life On Our Planet is een krachtig relaas uit de eerste hand over de impact van de mens op de natuur en een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties.

Kritiek moment voor de natuur

Attenborough’s boodschap komt op een kritiek moment, nu alarmerende natuurverschijnselen vragen om gezamenlijke actie. WWF-directeur Kirsten Schuijt: “Sir David heeft de gave om een miljoenenpubliek al decennialang te inspireren met zijn films over de wonderschone natuur op onze planeet. Maar hij heeft de wereld ook zien veranderen en daarom doet hij nu op 93-jarige leeftijd een dringend beroep op ons allemaal. De impact van de mens op de natuur is weliswaar groot, maar we kunnen het tij nog keren. Wij zijn de laatste generatie die dit kan. Laten we allemaal in actie komen.”

De film is gemaakt door de bekroonde natuurfilmproducent Silverback Films en door WWF.

Wat kun jij doen?

Wil je zelf meer doen om de natuur te beschermen? Samen kunnen we het verschil maken!

Gerelateerde artikelen

Uitzonderlijke diversiteit aan grote katten op grens Myanmar en Thailand in kaart gebracht

Van alle grote kattensoorten ter wereld worden er tenminste 7 aangetroffen in één enkel landschap op de grens van Thailand en Myanmar. Maar volgens een rapport van WWF worden deze bijzondere katten steeds meer bedreigd. WWF schetst een actieplan om ze te behoeden voor uitsterven.
Meer info

Europese wetgeving voor duurzame handelsketens stap dichterbij

Wetgeving die bedrijven verplicht om hun productieketens te vrijwaren van ontbossing en mensenrechtenschendingen, komt een flinke stap dichterbij na de oproep van de Europese lidstaten om bindende en niet-bindende maatregelen te onderzoeken die de Europese betrokkenheid bij wereldwijde ontbossing moet stoppen.
Meer info

Aantal berggorilla’s gestegen naar 1063

De berggorilla’s in Bwindi Impenetrable National Park in Uganda en het daarmee verbonden Sarambwe Natuurreservaat in DRC geteld. Dat betekent dat wereldwijde aantal berggorilla’s daarmee op 1063 is gekomen.
Meer info