Sophie Lanfear / Silverback / Netflix
02 september 2020

28 september: Première David Attenborough: A Life On Our Planet

Op zijn 94e brengt Sir David Attenborough misschien wel zijn belangrijkste film uit. David Attenborough: A Life On Our Planet gaat op maandag 28 september wereldwijd in première. Deze film is een persoonlijk verhaal van Attenborough over hoe het ervoor staat met de natuur op onze planeet. 

De trailer

Tijdens zijn leven bezocht Attenborough elk continent en legde hij de natuur in al zijn variëteit en pracht vast. Nu kijkt hij voor het eerst terug op de beslissende momenten in zijn leven als bioloog, en de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien.

Exclusief in de bioscoop wordt een gesprek vertoond tussen Sir David Attenborough en de Engelse acteur Sir Michael Palin (bekend van Monty Python's Flying Circus en de prachtige reisdocumentaires die hij maakte voor de BBC). Een unieke kans om te zien hoe deze legendarische televisiemakers hun hartstocht voor de natuur en de wens haar te beschermen delen.A life on our planet zonder extra info

A Life on Our planet is te zien in het hele land. Zoek nu een bioscoop bij jou in de buurt

De film is gemaakt door de bekroonde natuurfilmproducent Silverback Films en het Wereld Natuur Fonds (WWF). De film zal dit najaar wereldwijd te zien zijn op Netflix.

Een hoopvolle boodschap

David Attenborough: A Life On Our Planet is een oprechte, onthullende en urgente film. Een krachtig, persoonlijk verhaal over de impact van de mens op de natuur én een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties.

Attenborough’s boodschap komt op een kritiek moment, nu alarmerende natuurverschijnselen vragen om gezamenlijke actie. WWF-directeur Kirsten Schuijt: “Sir David inspireert al decennialang een miljoenenpubliek met zijn films over de wonderschone natuur op onze planeet. Maar hij heeft de wereld ook zien veranderen. Daarom doet hij nu op 94-jarige leeftijd een dringend beroep op ons allemaal. De impact van de mens op de natuur is weliswaar groot, maar we kunnen het tij nog keren. Wij zijn de laatste generatie die dit kan. Laten we allemaal in actie komen.”

Kom in actie voor jouw wereld!

Laat jouw stem horen! Teken onze internationale petitie ‘Voice for the Planet’ en zet onze wereldleiders in actie om onze prachtige aarde te beschermen. Hoe meer stemmen, hoe meer druk we uitoefenen!

Gerelateerde artikelen

Ruim baan voor olifanten

Voor de vele olifanten in de Kavango-Zambezi-regio (KAZA) in zuidelijk Afrika ziet het er gunstig uit: bij Sioma Ngwezi National Park in Zuidwest-Zambia blijkt een gebied vrije doorgang te kunnen bieden aan olifanten. Ze kunnen er vrij doorheen bewegen om van regio’s met een hoge olifantendichtheid naar streken te trekken waar meer ruimte, voedsel en water voor ze is. In een deel van Afrika waar zoveel olifanten zijn dat de natuur en mensen eronder lijden, is dat een zeer welkom bericht.

Meer info

Acht nieuwe bizons in de zuidelijke Karpaten

Acht nieuwe Europese bizons - de grootste landzoogdieren van Europa - bereikten afgelopen week Bison Hillock in Armeniş, Roemenië. Daar voegen ze zich binnenkort bij de vier al vrij rondlopende kuddes in de zuidelijke Karpaten. Rewilding Europe en WWF in Roemenië hebben nu met succes het aantal bizons in het wild verhoogd tot de grootste populatie die het land in de afgelopen 200 jaar heeft gezien.
Meer info

Ontbossing tegengaan met een Early Warning System

Ontbossing is een van de grootste bedreigingen voor de natuur. Voor ons als WWF is het nog steeds een enorme uitdaging om daar tegen te strijden. Maar als we kunnen voorspellen wanneer het bos illegaal gekapt gaat worden, dan kunnen we op tijd ingrijpen. Of de ontbossing zelfs voorkomen.
Meer info