Conor McDonnel /WWF-UK

David Attenborough

Documentairemaker Sir David Attenborough heeft zijn leven gewijd aan het verkennen, vastleggen en delen van de wonderen van de natuur. We zijn er trots op dat hij als dé stem van de natuur veel heeft samengewerkt met WWF.

Lees verder

Attenborough's liefde voor de natuur ontstond al op jonge leeftijd. Als kind was hij al gefascineerd door de flora en fauna in zijn eigen achtertuin. Deze passie leidde hem naar alle uithoeken van de wereld waar hij de diversiteit én het belang van de natuur schitterend vastlegde. Zijn betrokkenheid bij het behoud van de natuur komt voort uit zijn overtuiging dat we de verantwoordelijkheid hebben om de aarde en haar bewoners te beschermen.

Day's Edge Productions / WWF-US

Attenborough X WWF

Attenborough's betrokkenheid bij het behoud van de natuur komt voort uit zijn diepe overtuiging dat we de verantwoordelijkheid hebben om de aarde en haar bewoners te beschermen. Zijn werk heeft de wereld laten kennismaken met bedreigde diersoorten, kwetsbare ecosystemen en de impact van menselijke activiteiten op de natuur.

Visie voor de toekomst

A Life on Our Planet onderstreept het belang van het werk van WWF en vertelt niet alleen hoe mooi het leven op onze planeet is, maar ook dat er hoop is op het behouden van de natuur voor toekomstige generaties.

Jouw hulp is onmisbaar ♥

Dankzij de steun van vele donateurs lukt het WWF om zich al meer dan 60 jaar wereldwijd in te zetten voor de natuur. Ondanks grote uitdagingen behalen we resultaten voor beschermde dieren en kwetsbare gebieden, waardoor natuur behouden blijft voor nu en voor de toekomst. Op welke manier draag jij hieraan bij?

WWF-Malaysia Mazidi Abd Ghani

Hoogtepunten samenwerking Sir David & WWF

 • 1

  1961 Oprichting van WWF

  Attenborough is onderdeel van de board of trustees van WWF-UK tot 1990

 • 2

  2004 Sir David wordt ambassadeur van WWF-UK

 • 3

  2019 Netflix brengt de natuurdocumentaire Our Planet uit

  WWF is coproducent en Attenborough voorziet de documentaire van commentaar. In 2023 is deel twee uitgebracht.

 • 4

  2020 Film A life on Our planet

  Attenborough brengt in samenwerking met WWF op Netflix de film A life on our planet uit samen met het gelijknamige boek (in Nederland Een leven op onze planeet).

 • 5

  2021 WWF podcast

  Sir David is te gast bij de WWF-UK podcast Call of the Wild.

Reuzenpanda houdt baby panda van één maand vast naturepl.com / Eric Baccega / WWF

Help op jouw manier

"We moeten leren om met de natuur samen te werken in plaats van ertegen" zegt Attenborough in zijn film A Life on Our Planet. Daar zet WWF zich elke dag voor in, gesteund door een brede achterban. Helpen kan met een donatie, door vrijwilliger te worden of door op een andere manier bij te dragen.

Help ook mee
Jeff Wilson / Silverback / Netflix

Bekijk ook de Our Planet documentaireserie

Our Planet is een Netflix Originals documentaireserie en een vier jaar durende samenwerking tussen Silverback Films, WWF en Netflix. De serie, ingesproken door David Attenborough is te zien op Netflix en op YouTube. In september 2020 won de serie twee Emmy-Awards, namelijk Outstanding Documentary Or Nonfiction Series en Outstanding Narrator.

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar).