Shutterstock / Spill Photography / WWF

Jaren 2020

De geschiedenis van WWF: wat hebben we gedaan sinds 2020?

Adam Stevenson

2020 Actie voor Australië

Australië kampte begin 2020 met de heftigste branden uit de geschiedenis. Een gebied van ruim 11 miljoen hectare (bijna 3 keer Nederland) ging in vlammen op, 34 mensen kwamen om, zo’n 3.000 huizen werden verwoest en bijna 3 miljard dieren werden getroffen. Koala’s, kangoeroes, bruine raafkaketoes en vele andere dieren kwamen om, raakten gewond of verloren hun leefgebied.

Heel Nederland kwam in actie, en hoe! Met giften, activiteiten van vrijwilligers, speciale aankopen in de webshop, inzamelacties, Tikkies, smsjes en de SOS Koala-jeugdactie haalde Nederland ruim € 1,6 miljoen op voor WWF-Australië. Het opgehaalde geld werd onder meer uitgegeven aan noodhulp voor getroffen dieren, verzorging van gewonde dieren en herstel van ecosystemen.

Lees meer over de actie

2021 3FM Serious Request

3FM Serious Request kwam in december 2021 in actie voor WWF in het Glazen Huis. Er zijn hartverwarmende acties gevoerd, de aangevraagde platen vlogen binnen en er is veel gedoneerd. En dat allemaal voor één belangrijk doel: de bescherming en het herstel van de regenwouden van Zuid-Amerika. In totaal is er € 2.000.183 opgehaald.

DJs poseren voor cheque Serious Request 2021 met panda's, er is 2.000.183 euro opgehaald! NPO 3FM - Ben Houdijk

Lees verder

Jaren 2010
Jaren 2010
WWF Intl. / WWF
Historie van WWF
Historie van WWF
Santiago Cabral

Wat kan ik doen?

De natuur heeft jouw hulp nodig

Word donateur

Help mee door de natuur structureel met ons te beschermen voor een vast bedrag per maand. Je ontvangt hierbij eventueel een leuk welkomstcadeau. Samen kunnen we werken aan een prachtige wereld vól natuur!