WWF / Ola Jennertson
03 augustus 2018

In beeld: vrijlating Perzische luipaarden in de Kaukasus

Mooi nieuws uit de Kaukasus deze week: in Noord-Ossetië werden twee Perzische luipaarden in het wild uitgezet. Het is de tweede keer dat Perzische panters die in gevangenschap zijn geboren, vrijgelaten worden in het gebied.

Ambitieus programma

In 2016 werden de eerste drie luipaarden uitgezet in de regio. WWF-Rusland werkt nauw samen met lokale overheden in dit ambitieuze project om weer Perzische luipaarden terug te brengen in dit gebied. De dieren komen uit het Centre for Breeding and Reintroduction of the Leopard, dat onderdeel uitmaakt van Sochi National Park. Ook in dat gebied worden panters uitgezet.


Lokale bevolking

Veel aandacht wordt besteed aan het informeren van de lokale bevolking om zo de kans op mens-dier conflicten zo laag mogelijk te houden. Alle dieren zijn uitgerust met GPS-halsbanden om zo hun leefgebied en gedrag in kaart te brengen.

Gerelateerde artikelen

Ola Jennersten / WWF-Sweden

Hoe de Afrikaanse varkenspest de Siberische tijger bedreigt

Op een Russische boerderij aan de grens met China is Afrikaanse varkenspest geconstateerd. WWF waarschuwt ervoor dat de preventiemethodes die van toepassing zijn in Europa niet werken in het leefgebied van de Siberische tijger.
Meer info
Mergen Markov

Ex-stropers halen vallen weg zodat sneeuwluipaarden weer veilig kunnen leven

In Rusland zijn foto's gemaakt met wildcamera's van een sneeuwluipaard en haar twee welpjes. Deze foto's zijn gemaakt door ex-stropers, die meehelpen aan de bescherming van sneeuwluipaarden.
Meer info
David Lawson / WWF-UK

Aantal amoerluipaarden groeit door

Het aantal amoerluipaarden in het wild is weer gegroeid!
Meer info

Blijf op de hoogte

Ontvang inspiratie, acties, duurzame tips en het laatste natuurnieuws van WWF in je mail én krijg 10% korting in onze duurzame webshop (inschrijven mag vanaf 16 jaar, korting is van toepassing op hele assortiment met uitzondering van Bosje Bomen en alle boeken).